Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy működik a halasztás?

Hogy működik a halasztás?

Figyelt kérdés
Felvettek a BGE-re, viszont az első évemet halasztani szeretném. Úgy hallottam, hogy a beiratkozás idén online lesz, és tudom, hogy először be kell iratkoznom, hogy létre jöjjön a jogviszony, viszont így hol tudok kérvényt, a kellő dokumentumokat igényelni ahhoz, hogy halasztani tudjak? Ehhez be kell mennem az iskolába vagy online is van valahol valami dokumentum (mert én nem találtam)?

2023. júl. 29. 16:07
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Egyátalan engedik a halasztást? Sok helyen nem engedik meg hogy az első félév passzív legyen.
2023. júl. 29. 16:14
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Egy évet nem tudsz halasztani. Egy félévet igen, de akkor is van olyan egyetem amely nem engedi egyből az első félévet passzívan - vagy csak kifejezetten dékáni speciális engedéllyel.

Ha nem akarsz idéntől egyetemre menni akkor miért felvételiztél idén? Még egy barom aki elveszi a helyet sokaktól...

2023. júl. 29. 16:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Utánanéztem és lehet halasztani

Azért szeretnék halasztani, mert szeretném megcsinálni a technikusit, de tudom, hogy jövőre megváltozik a felvételi rendszer ezért még idén jelentkeztem

2023. júl. 29. 16:37
 4/7 anonim ***** válasza:

"Utánanéztem és lehet halasztani"

Hol néztél utána?

2023. júl. 29. 16:46
 5/7 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Itt van olyan kérdés, hogy passzív félévvel kezdek, akkor is be kell iratkoznom?

Valasz: Igen, a jogviszony a beiratkozással jön létre.

2023. júl. 29. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom hogy csak úgy nem engedik, dékáni kérelemmel lehet első félévben passzíválni.
2023. júl. 29. 17:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Én azt hallottam, hogy kell a kérelem, de ez csak formális dolog, mindig meg szokták engedni, hacsak nem valami abszurd kérelmet nyújtanak be.
2023. júl. 29. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!