Érdemes matekból emelt szinten érettségizni? : ) Aki érettségizett belőle hogy sikerült? =)
A legegyszerűbb, ha letöltesz régebbi feladatsorokat, és elkezded oldogatni őket, majd kiértékeled magadnak. Ebből egyértelmű lesz, h megéri -e, avagy nem.
Esetleg még a tanárod véleményét is kérd ki a dologról!
Érdemes emelt matekra menned, ha van olyan továbbtanulási terved, ahol beleszámít. Ha van, akkor mindenképpen jobb, mint a közép.
Nekem az írásbelivel nem volt gondom, elég egyszerű volt (persze vért izzadtam vele, de nehezebbre készültem). A szóbelin kötözködtek, de így is 94%-os lett. Igaz, hogy nagyon-nagyon sokat tanultam rá és ha nem teszem, akkor talán a felét érem el, de én nehezen értek meg dolgokat. Ha valakinek jobb feje van, mint nekem (ami az emberek többségére igaz), akkor lényegesen kevesebb tanulással is össze lehet hozni.
Tehát megéri az emelt. Főleg azok miatt a +tételek miatt, ami a középben nincs benne. Egyetemen az analízises tárgyak elég egyszerűen mentek, mivel a határérték, a derivált, az integrál és a vektorok már ismerősek voltak. Nem beszélve algebrából a mátrixok miatt (persze első 2 félévben buktam belőle, de nem a tudásomon múlt, analízises tárgyakból 90%-os bukásarány mellett kaptam közepest - tehát megérte az emeltre készülni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!