Nincs motivációm tanulni, pedig le kellene érettségizni. Most mi legyen?
Igazság szerint már egy ideje otthagytam az iskolát, de vissza kellene menni leérettségizni estin.
Pedig értelme az nem biztos, hogy van, hiszen az életben nem az iskolai végzezttség, hanem az intelligencia a fontos. Ezért van az, hogy mások magas iskolai végzettséggel sem keresnek jól, míg a 6 osztályt végzett Cristiano Ronaldo milliárdos lett, mert intelligens volt, és felismerte, mivel tud sok-sok pénzt keresni. Érettségivel ma nem lenne milliárdos.
Na szóval egyáltalán nincs kedvem ehhez, de ott van a társadalmi elvárás, hogy le KELL érettségizni. Pedig úgy érzem, hogy nincs rá szükségem rá.
"Érettségi nélkül a legmagasabb szintű munka, amit végezhetsz, az pl. a vendéglátás, illetve egyéb fizikai munka"
Minden viccet és trollkodást félretéve, ez egy hatalmas probléma, hogy az emberek 99%-a azt hiszi, hogy egy papír határozza meg az életét. Érettségi nélkül gyakorlatilag akármilyen vállalkozást csinálhatsz, ami nincs szaktudáshoz kötve, sőt szakmai munkát is, csak akkor alkalmaznod kell egy szakembert. Mindenféle netes munka, saját webáruház, dropshipping, affilate marketing stb. Tudom, tudom, mindenki szerint ez átb.szás, sz.r, stb....
Ha viszont azt hiszed, hogy egy papírral jobb életed lesz, nagyot tévedsz, ugyanúgy egy mátrixban ragadt reggel 8-tól délután 4-ig robotoló biorobotként fogsz működni vele. Ettől függetlenül persze növekednek az esélyei arra, hogy kicsit nagyobb színvonalú ALKALMAZOTTI munkát találj vele. Ez a baj egyébként az emberekkel, hogy a nagy részük alkalmazotti létet tud csak elképzelni, semmi vállalkozói hozzáállás stb.
"Nem gondolkodok állásinterjúkban.
Jó kapcsolatok kellenek, akik segítenek haladni az életben."
. Lehetnél a legjobb haverom, de a fentiek alapján azt sem bíznám rád, hogy megsétáltasd a plüss lámámat...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!