Az egyetemek első tanítási napján gondolom kötelező részt venni, nem?
Semmi se kötelező, csak meglesznek a következmények.
De amúgy egy órát simán lehet hiányozni minden tárgyról, csak általában első órákon mondanak el minden fontos infót a tárggyal kapcsolatban és ha nem mész be első nap akkor ezekről nyilván le fogsz maradni.
nem kötelező, ez nem ovi.
de ahogy a többiek írták, fontos infók lesznek, ha nem vagy ott, tuti lemaradsz egy részükről
Semmi se kötelező, csak meglesznek a következmények.
Ami nem kötelező, azt nem lehet szakncionálni, ha kihagyod, elmulasztod...
Kérdező, nyilván az infókat bárki elmondhatja neked, de nem biztos, hogy csak ennyi a fontos. Én pl döbbenetesen jó emberismerő vagyok, és piszok jó érzékkel figyelek fel elejtett félmondatokra, aminek később jelentősége van... így mentem át anno egyedül az első vizsgánkon a 150 fős csoportból, nyelvészetből. Szóval attól, hogy megkapod a kötelezők listáját valakitől, még maradhatsz le valamiről, és nem tudod, melyik tanárnak esik rosszul, hogy már az első alkalom is kimaradt (ez nyilván nem játszik, ha sokan vagytok)
Sejtettem, de azért reménykedtem, mivel most kezdem először az egyetemet.
Köszönöm a válaszokat, illetve helyenként a jó magyar gonoszsággal való fűszerezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!