Nyelvi előkészítős gimi mennyire éri meg?
Szerintem megéri. Nyelvet tanulni egyébként is intenzíven érdemes, szerintem semmi gond nincs azzal ha erre szán még egy évet.
Az hogy évvesztes nem tudom hogy jött képbe. Nem hajtja a tatár hogy mielőbb érettségizzen, nem?
A nyelvi előkészítős gimik az első évben az intenzív nyelvtanulás miatt nagyon jók. Ez gyakorlatilag egy intenzív nyelvtanfolyam ingyen.
Ami utána jön a technikumban az már nem ennyire rózsás. Ha a lányod rájön 2 év múlva hogy a közgazdaság nem az ő világa akkor mi lesz? Természetesen ha 100%-ban biztos hogy ő a közgazdaságtannal akar foglalkozni akkor menjen oda.
A nyelvi gimi jobban megéri, feltéve ha az a nyelv az angol vagy a német.
Szakgimibe nem adnám, a lányom is közgazdaságiba jár, és egy ilyen korú gyereknek ez iszonyú unalmas, főleg, hogy rosszul tanítják.
A nyelvtanulás szempontjából számomra abszolút nem érte meg. Sajnos rendkívül inkompetens tanárom volt, egy jobb tanárral négy év alatt egy sima gimiben szerintem jóval tovább jutott volna a csapat, mint vele. De ez lényegében a szerencsén is múlott, biztos, hogy ennél sokkal jobban is lehet járni mondjuk egy másik gimivel vagy egy másik tanárral.
Ami miatt nem bántam meg az ötéves gimit, az a közösség volt, és az, hogy emiatt úgymond kaptam egy plusz évet a "gyerekkoromból". Nagyon szerettem az osztályomat, szerettem gimnazista lenni, és az a plusz egy év abban is sokat segített, hogy végül megtaláltam a számomra megfelelő egyetemet, volt elég időm kitalálni, hogy mit szeretnék és mérlegelni a lehetőségeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!