Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy oldják meg a munkát azok...

Hogy oldják meg a munkát azok akik közben levelezőn tanulnak tovább?

Figyelt kérdés

Levelezősök! Tőletek kérdezném, hogy miként tudtok dolgozni egyetem mellett.

Nyilván a probléma ott van, hogy a legtöbb levelezős szak péntek-szombati napot ölel fel. Így a klasszikus hétfőtől péntekig jellegű állások kiesnek. Az egyetemi tanárok hogy viszonyulnak ahhoz ha mondjuk nem tudtok bejárni mindig?

2023. júl. 19. 11:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Általában hétvégén, szombat-vasárnap voltak az órák.

Nem volt kötelező részt venni az órákon. Nekem volt olyan félév, amikor a munka miatt, egy órán sem voltam, egy csomó oktatót is a vizsgán láttam először.

De nyilván sokkal könnyebb úgy, hogy ha be tudtam járni.

Néha volt csütörtök-péntek oktatás, vagy csütörtök-szombat. Engem elengedtek a munkahelyemről. Még örültek is neki, hogy tanulok. A csoporttársaim 90%-a klasszikus hétfőtől péntekig állásokban dolgozott és őket is elengedték.

Vizsgák mindig hét közben voltak, azokra is elengedtek.

Viszont tanulásra, felkészülésre soha nem vettem ki szabadságot, azt megoldottam munka után és hétvégéken.

2023. júl. 19. 12:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdekesen fogalmazol. Hogy oldják meg a munkát azok akik közben levelezőn tanulnak tovább? Inkább talán hogyan oldod meg a tanulást munka mellett. Én sehogy sem tudtam. A tökömnek se volt már ereje, agya, energiája meló után hazaesve még tanulni is. Inkább hagytam az egészet a fenébe. Elvileg össze lehetett volna egyeztetni, mert szombaton volt tanítás, de semelyik melóhelyen sem támogattak semennyire, úgy kellett könyörögni, hogy engedjenek el vizsgákra és az összes szabadnapom erre ment el, évekig nem voltam egyáltalán szabadságon, max 2 munkahely között.
2023. júl. 19. 13:00
 3/10 anonim ***** válasza:

A legtöbb levelezős órára egyáltalán nem kötelező bejárni, bár sajnos vannak szakok, ahol bizonyos konzultációkon ott kell lenni. Ilyenek tipikusan a laborgyakorlatok, amelyek alól semmiképp nincs kibúvó. De vannak oktatók, akik úgy adnak gyakorlati jegyet, hogy a félév utolsó konzultációján zárthelyit íratnak, s aki nincs ott, annak egyes, és csak a vizsgaidőszakban utóvizsgával teljesítheti a tárgyat.

Egyébként tipikusan félévente 7 péntek-szombat szokott lenni a konzultáció, így ha valaki mindegyiken ott van, akkor az évente 14 nap szabadság, ami elvileg nem lehet gond. Inkább az szokott nagy probléma lenni, hogy vannak vizsgáztatók, akik könyörtelenül csak hétköznapokra írnak ki vizsgákat. Így együtt már előfordulhat, hogy valaki nem tud elegendő szabadságot kivenni.

2023. júl. 19. 13:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Én vállalkozásban dolgozom mellette, így én döntöm el, hogy mikor dolgozom.

A levelezősökkel szigorúbbak a tanárok, mint a nappalisokkal, pont azért, mert kevesebbet járnak és mégis ugyanazt a végzettséget kapják.

2023. júl. 19. 13:36
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyetem/tárgy/oktató függő a "be kell menni?" kérdés

Volt olyan tanárom, aki megmondta, hogy őt nem érdekli ki van ott, ez nem óvoda fontos tárgynál és volt akihez kötelezően kellett menni vicc tárgynál

Tanulmányi szerződést lehet kötni, és sok szabival megoldható (persze mindkét félnek akarni kell)

Meg ott van a "írjatok már alá nekem" kategória, amit persze nem használ senki és amúgy sem működne kis csoportokban.

2023. júl. 19. 13:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem esnek ki a hétfőtől péntekig jellegű állások. Kivesz az ember szabadságot, esetleg köt tanulmányi szerződést.
2023. júl. 19. 14:45
 7/10 Senior Séf ***** válasza:
94%
2-esnél a pont. Nem a gombhoz veszünk kabátot.
2023. júl. 20. 18:10
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én számvitel mestert végeztem levelezőn, itt amennyire tudom mindenkinek a klasszikus H-P irodai beosztása volt. Péntek délután csak előadások voltak 16 órás kezdéssel, ha tudtam elmentem rájuk, ha mondjuk hózárás volt és estig dolgoztam akkor kimaradtak és a feltöltött anyagokból tanultam. Nem volt kötelező előadás, szombaton viszont a gyakorlatok változóak voltak, de az első órákon kiderült kinél mi az elvárás.

Nekem ami inkább gond volt hogy megajánlott jegyért ZH-t a nappalisokkal együtt lehetett írni és volt egy reggeli 7:45-ös és egy délutáni 15:45-os turnus, nah ezek nekem teljesen kiestek a törzsidő miatt de volt aki néha kivett rá szabit vagy rugalmasabb/közelebbi munkahely miatt belefért. Ha a vizsgára bocsájtás feltétele volt a ZH akkor szombatra rakták legalább illetve a vizsgák is hétköznap 17-18 körül kezdődtek vagy szombatra is hirdettek.

Párszor előfordult hogy vettem ki 1-1 nap szabit ha nehezebb tárgyból kellett felkészülnöm, de szerencsére nem sok ment el rá kivéve a záróvizsga előtti hetet, akkor 5 nap szabit ellőttem rá.

2023. júl. 20. 23:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Jelenleg biztonsági őr vagyok, és ez nem h-p munkarend. Egy évet ki fogok hagyni, ha felvesznek, és addigra vállalkozást akarok. Úgy tervezem megoldani.
2023. júl. 25. 13:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Havonta egyszer h-p volt suli, 2 műszakban dolgoztam, az egész havi munkaidőmet ledolgoztam 3 hét alatt és összegyűjtöttem a szabadnapokat. Sokszor műszakot cseréltem, illetve a főnököm is rugalmas volt, próbálta a kívánságaimat teljesíteni. De nem volt egyszerű időszak. Volt amikor 18:00-6:00 dolgoztam, majd 7:00-19:00 az előadásokon ültem. Vagy pl. péntekenként 7:00-17:15 suli, majd 18:00-6:00 munka.
2023. júl. 29. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!