Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Újra érettségizés matematikábó...

Újra érettségizés matematikából? Ti hogyan kezdenétek neki ha már most a sírás kerülget és féltek, hogy úgysem sikerül?

Figyelt kérdés

Nem valami pozitívan állok hozzá, tudom. Sajnos mindig is utáltam és gyenge voltam ebből a tárgyból, meg is buktam pár éve az érettségin belőle, de jövőre szeretném megpróbálni.

Ti hogyan kezdenétek neki a gyakorlásnak?

Magántanárhoz mennétek vagy egyedül rágnátok át magatokat a dolgokon?

Gondolom már vannak segítő applikációk is. Mateking.hu oldalt ismerem, vélemények alapján hasznosnak tűnik.

Igazából tényleg kétségbe vagyok esve mert félek, hogy akárhogy akarom nem fog menni pedig szeretném csak hát nem vagyunk egymásnak szimpatikusak, haha.

Hátha tudtok segíteni, nagyon megköszönném! :)

2023. júl. 19. 06:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
18%
Már bocsi, de aki a középszintűn megbukik, az gondolkozzon el, hogy valóban szükséges-e neki az érettségi. Sajnos így inflálódik el az érettségi, mert boldog-boldogtalan megkapja.
2023. júl. 20. 11:02
 12/17 NTBS ***** válasza:
85%
Tanárt fogadnék.
2023. szept. 1. 13:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi a cél? A kettes? Az általános iskolás tananyagból meg lehet írni egy hármast, komolyan mondom. Én 45 éves vagyok, a férjem most írta újra, mert főiskolára szeretne menni, és lesokkolódtam rajta, hogy mennyire gagyi. Azért a mi időnkben még meg kellett küzdeni az érettségiért. Ő tanár nélkül felkészült 3 hónap alatt, és négyest írt, úgy, hogy 20 éve ült utoljára iskolapadban. Nagyon sok anyag van fent a neten, ingyen.

Ő ezt használta:

[link]

Ez nem más, mint a korábbi érettségi feladatok témakörök szerint rendezve. Kb 1 hetet szánt egy témakörre, a bonyolultabbakra kicsit többet. Amúgy ha nem elég a megoldás, akkor a youtube-on szinte az összes feladat fent van elmagyarázva. Bár ahhoz nem árt tudni, hogy melyik év feladata, az sajnos nincs itt, de ha a keresőbe bemásolod a feladatot, kiadja.

A korábban már ajánlott Retkes Péter is nagyon jó. Pl. ha azt mondod, hogy sin-cos a téma, akkor először hallgasd meg az ő magyarázatait. Bede Anna is nagyon jól magyaráz, őt is ajánlom.

Majd nézd meg ezeket a feladatokat, ha nem megy, keress rá a megoldás magyarázatára.

Egyébként az is igaz, hogy ha tudod használni a függvénytáblázatot, abból le lehet érettségizni.

Írj egy tanulási tervet. Pl. van rá 6 hónapod, akkor milyen tematika szerint szeretnél haladni. Tűzz ki magad elé apró célokat. Melyik témakört mikorra szeretnéd befejezni. Különben csak halogatás lesz belőle. A végén hagyj időt ismételni.

De tényleg elgondolkodnék, hogy mi történt, hogy megbuktál rajta. Ennyire nem tanultatok semmit az iskolában, vagy van valami részképesség zavarod? Diszkalkulia esetén pl. lehet felmentést kérni matek érettségi alól.

2023. szept. 1. 15:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#13 ez azért nem egészen így van. A férjednek valószínűleg jól ment a matek, jók a képességei. Ez nem mindenkire igaz, van akinek a kettesért is keményen meg kell küzdeni.

Diszkalkuliára pedig csak 16 éves korig adnak felmentést, szóval az nem járható út.

2023. szept. 1. 15:38
 15/17 A kérdező kommentje:
Elég lenne nekem a kettes vagy hármas is. Ennyihez is tanár kéne?
2023. szept. 5. 20:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, kezd el tanulni aztán írd meg valamelyik régi érettségit. Ha megy legalább hármasra, akkor jó lesz tanár nélkül is, ha nem, akkor keress valakit. Puding próbája az evés.
2023. szept. 5. 20:03
 17/17 krisztian2 válasza:
100%

2-esre érettségiztem matekból.. azt hiszem valami 32%-os lett.

Most mérnökinfón vagyok egyetemen 3. féléves és a matek ZH-kat 2-3-masra írom. De így is 4.1 az átlagom munka mellett ráadásul. :D

De egyébként ez a mateking nélkül nem ment volna... Érdemes ebbe fizetni.

2023. okt. 29. 23:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!