A tanárokat miért nézi le a társadalom?
10, majd én tudom, hogy mit érzek, köszi:) gondolom te is dolgoztál tanárként, és kitetted a lelkedet. Keltél reggel 6-kor, utána meg leadtad a 6x45 perces előadást a 30 főnek, majd délutánjaidat rááldozva órákat terveztél, dolgozatot javítottál és este 8-ig fel se álltál a géptől általában. Vasárnap ugyanez. Aztán megkaptad a pofádba a társadalomtól, hogy mit akarsz még te ettől többet, amikor délután 2-kor hazamész.
Ha tanár vagy, próbáltad és ezek megtörténtek veled, akkor oké. De amíg nem, addig nem kell más fszaval verni a csalánt.
A tanárok a fizetésük miatt ki tudtak menni sztrájkolni az utcára diákokkal együtt de azért senki se sztrájkolt hogy milyen u ndorítóan nehéz a tananyag és mennyire sok a fiataloknak
ezekre egy tanár nem mondott semmit csak a fizetésük volt a lényeg arról nem beszélve hogy több 1000 sőt 100ezer gyereket mentálisan instabillá tettek
Én összesen hat iskolába jártam a sok költözés miatt volt
köztük magán iskola volt
köztük katolikus iskola és állami is volt,olyan hogy a városnak a legjobb iskolája volt és mégis rossz tanárok voltak
bejöttek levetítették a tananyagot és kimentek
miért kéne ezért több fizetést tisztelet a kivételnek
Nem szeretem se Orbánt se a Fideszt de az évek alatt a státusz törvény volt a legjobb döntése
főleg a teljesítménybér
ezzel a tanárokkal nem is tudom hogy mi a bajuk
ne kapjon ugyanannyi pénzt aki rendesen elmagyarázza a tananyagot mint az aki bejön levetített ppt t és kimegy
Pedagógiailag nullák nem foglalkoznak a gyerekeknek a lelkivilágával ha verekedés történik akkor nem érdekli őket vagy maximum beírnak egy osztályfőnökit az sni-s gyerekeknek kib@szott nehéz az egész oktatási rendszer és a pedagógus pedig lenézi ha diszkalkuliás, ADHD-s és a többi sni-s gyereket,fogyatékosnak nevezi a háta mögött
nem akarja megadni neki a plusz időt
nem akarja felmenteni a tantárgy alól pedig ezt a pedagógiai szakszolgálat állítsa elő hivatalosan
úgyhogy én rengeteg tanárral találkoztam 30 év alatt és sajnos az ismerőseimnek is ugyanaz a tapasztalatuk
Arról nem beszélve hogy mennyi olyan tanár van aki a gyerekeken vezeti le a feszültséget úgyhogy egész közoktatást megváltoztatnám sokkal több pszichológiai képzést adnék a tanároknak sokkal több pszichológiai tovább képzést egész tananyagot megváltoztatni teljesítmény bér maradna.
évente pszichológiai vizsgálatot csinálnék az összes tanáron mert vannak olyanok akik egy gyerek közelébe nem engednék!!!!!
14-es:
Bármennyire lehet szépíteni a magyar nyelvben a dolgokat, attól még a szakkifejezés a fogyatékos. Illetve, jelenleg pont a "fogyatékkal élő személy" a pc megnevezés.
"A tanárok a fizetésük miatt ki tudtak menni sztrájkolni az utcára diákokkal együtt de azért senki se sztrájkolt hogy milyen u ndorítóan nehéz a tananyag és mennyire sok a fiataloknak"
Igen mert a tüntetéseknél a követelések csak 1 pontot tartalmaztak ami a fizetésre vonatkozott.
VÁRJ. NEM.
Nézzél utána még mielőtt elkezdesz hazudozni.
#15 xddd nez mar utana
A sajátos nevelési igény (SNI) gyűjtőfogalom, amely többletjogokat biztosít a különleges bánásmódot igénylő gyermekeknek, tanulóknak. A sajátos nevelési igényt szakértői bizottság állapítja meg, kategóriái: mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékossággal élő vagy halmozottan sérült.
Sni-s lehet az a gyerek is akinek magatartas zavara van,adhd-s(hiperaktiv) vagy tanulasi zavara van
Ezek nem fogyatekossagok
Az ilyen emberek miatt mint te,van elterjedve ez a tevhit:)
Attol hogy valaki sni-s meg nem biztos hogy fogyatekos
En magatartas zavar miatt lettem sni-s megis lediplomaztam,es nem vagyok fogyatekos😃
Ha BNO kodot kap akkor fogyatekos te tudatlan😃
17 és 18, olyan levelet küldtél privátba, hogy itt bezzeg azt nem vállalod fel...
Egyébként szívesen elküldöm a tankönyveimet, hogy lásd, a gyógypedagógiában ezek igenis fogyatékos névvel vannak illetve.
"Pedagógiailag nullák nem foglalkoznak a gyerekeknek a lelkivilágával ha verekedés történik akkor nem érdekli őket vagy maximum beírnak egy osztályfőnökit "
Verekedés esetén ha nem állítja le őket akkor felelőségre vonhatók. De emellett nem árt figyelembe venni azt sem, hogy szóban leállítani nem könnyű a verekedőket mert nem hallgatnak a tanárra, 20-30 diákot folyamatosan figyelni nem könnyű sok szülőnek ez 2-3 gyerekkel sem sikerül, fizikailag leállítani nem könnyű a diákokat mert van, hogy nem gond nekik a tanárt is megütni de ha a tanár egy kicsit jobban megszorítja a gyerek karját, hogy vissza fogja akár akkor már jönnek a szülők feljelenteni a tanárt.
Lelkivilággal foglalkozni, tanár napi szinten szerinted hány diákkal találkozik, ami közben le kell adnia a az anyagot, fegyelmezni és közben felügyelnie, hogy egyik diák se csináljon semmilyen ostobaságot és közben az akár több mint száz diáknak a lelkivilágát is mérje fel úgy, hogy 1-1 diákot összesen heti 1-2 órán keresztül lát és ha sikerül is valamit meglátnia akkor is valahogyan bizalmas beszélgetésbe kéne bonyolodnia az összes lelki problémás diákkal,....
Tehát megint csak olyat várunk el ami szülőnek 2 gyerekkel nem megy úgy ,hogy sokkal többet van a gyerekével de a tanár csinálja meg ezt akár több mint száz diákkal.
"nem akarja megadni neki a plusz időt
nem akarja felmenteni a tantárgy alól pedig ezt a pedagógiai szakszolgálat állítsa elő hivatalosan"
Ha a vizsgálatok kimutatták, hogy jár a plusz idő akkor a tanárnak kötelesége megadni a plusz időt. Ha ezt nem teszi pedig megmutatták neki a papírt és felhívták a figyelmét arra, hogy jár hivatalosan a plusz idő akkor szóvá kell tenni az osztályfőnöknél vagy ha az nem jár sikerrel az igazgatónál.
Ez mind megtörtént és nem adták meg? Tudta a tanár, hogy kellene?
"egész tananyagot megváltoztatni teljesítmény bér maradna."
Előbbi miatt ők is tüntetek/tüntetnek.
Utóbbiról pedig mesélhetnél. Mi alapján értékeled a tanár teljesítményét??
"évente pszichológiai vizsgálatot csinálnék az összes tanáron mert vannak olyanok akik egy gyerek közelébe nem engednék!!!!!"
Szükségtelen lenne.
Normális rendszer, normális fizetés és a gyűlölet keltés és hasonlók leállítása.
Ennyi kellene. Ez az országnak is jót tenne, a gyerekeknek is jót tenne és mindenkinek (kivéve a politikusnak aki kevesebbet tudna zsebre tenni). Ezek után szükségtelen lenne a vizsgálat mert magától kikopnának a nem oda valók.
Mert igen vannak rossz tanárok, de mind az és a leírásod alapján szokványosan nagyon egy oldalúan vizsgálod a helyzetet és nem gondolsz bele reálisan mi is a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!