Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A tanárokat miért nézi le a...

Egyfiú12 kérdése:

A tanárokat miért nézi le a társadalom?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek?

2023. júl. 12. 19:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%
Pályaelhagyóként bíztatom a volt kollégáimat, hogy mondjanak fel. Főleg a 40 alattiaknak szólók, akinek pár éve van nyugdíjjból attól ezt nem kérhetem. Imádtam tanítani, de ilyen fizetésből csak megdögleni lehet, ebből nem lehet családot fenntartani. Baszki mi értelme úgy tanítani, hogy közben éhen döglünk. A kormány csak ebből ért.
2023. júl. 15. 00:35
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

10, majd én tudom, hogy mit érzek, köszi:) gondolom te is dolgoztál tanárként, és kitetted a lelkedet. Keltél reggel 6-kor, utána meg leadtad a 6x45 perces előadást a 30 főnek, majd délutánjaidat rááldozva órákat terveztél, dolgozatot javítottál és este 8-ig fel se álltál a géptől általában. Vasárnap ugyanez. Aztán megkaptad a pofádba a társadalomtól, hogy mit akarsz még te ettől többet, amikor délután 2-kor hazamész.

Ha tanár vagy, próbáltad és ezek megtörténtek veled, akkor oké. De amíg nem, addig nem kell más fszaval verni a csalánt.

2023. júl. 15. 09:32
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

A tanárok a fizetésük miatt ki tudtak menni sztrájkolni az utcára diákokkal együtt de azért senki se sztrájkolt hogy milyen u ndorítóan nehéz a tananyag és mennyire sok a fiataloknak

ezekre egy tanár nem mondott semmit csak a fizetésük volt a lényeg arról nem beszélve hogy több 1000 sőt 100ezer gyereket mentálisan instabillá tettek

Én összesen hat iskolába jártam a sok költözés miatt volt

köztük magán iskola volt

köztük katolikus iskola és állami is volt,olyan hogy a városnak a legjobb iskolája volt és mégis rossz tanárok voltak

bejöttek levetítették a tananyagot és kimentek

miért kéne ezért több fizetést tisztelet a kivételnek

Nem szeretem se Orbánt se a Fideszt de az évek alatt a státusz törvény volt a legjobb döntése

főleg a teljesítménybér

ezzel a tanárokkal nem is tudom hogy mi a bajuk

ne kapjon ugyanannyi pénzt aki rendesen elmagyarázza a tananyagot mint az aki bejön levetített ppt t és kimegy

2023. aug. 11. 06:56
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Pedagógiailag nullák nem foglalkoznak a gyerekeknek a lelkivilágával ha verekedés történik akkor nem érdekli őket vagy maximum beírnak egy osztályfőnökit az sni-s gyerekeknek kib@szott nehéz az egész oktatási rendszer és a pedagógus pedig lenézi ha diszkalkuliás, ADHD-s és a többi sni-s gyereket,fogyatékosnak nevezi a háta mögött

nem akarja megadni neki a plusz időt

nem akarja felmenteni a tantárgy alól pedig ezt a pedagógiai szakszolgálat állítsa elő hivatalosan

úgyhogy én rengeteg tanárral találkoztam 30 év alatt és sajnos az ismerőseimnek is ugyanaz a tapasztalatuk

Arról nem beszélve hogy mennyi olyan tanár van aki a gyerekeken vezeti le a feszültséget úgyhogy egész közoktatást megváltoztatnám sokkal több pszichológiai képzést adnék a tanároknak sokkal több pszichológiai tovább képzést egész tananyagot megváltoztatni teljesítmény bér maradna.

évente pszichológiai vizsgálatot csinálnék az összes tanáron mert vannak olyanok akik egy gyerek közelébe nem engednék!!!!!

2023. aug. 11. 07:03
 15/19 anonim ***** válasza:
54%

14-es:

Bármennyire lehet szépíteni a magyar nyelvben a dolgokat, attól még a szakkifejezés a fogyatékos. Illetve, jelenleg pont a "fogyatékkal élő személy" a pc megnevezés.

2023. aug. 11. 07:31
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

"A tanárok a fizetésük miatt ki tudtak menni sztrájkolni az utcára diákokkal együtt de azért senki se sztrájkolt hogy milyen u ndorítóan nehéz a tananyag és mennyire sok a fiataloknak"

Igen mert a tüntetéseknél a követelések csak 1 pontot tartalmaztak ami a fizetésre vonatkozott.

VÁRJ. NEM.

Nézzél utána még mielőtt elkezdesz hazudozni.

2023. aug. 11. 07:35
 17/19 anonim ***** válasza:

#15 xddd nez mar utana

A sajátos nevelési igény (SNI) gyűjtőfogalom, amely többletjogokat biztosít a különleges bánásmódot igénylő gyermekeknek, tanulóknak. A sajátos nevelési igényt szakértői bizottság állapítja meg, kategóriái: mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékossággal élő vagy halmozottan sérült.

Sni-s lehet az a gyerek is akinek magatartas zavara van,adhd-s(hiperaktiv) vagy tanulasi zavara van

Ezek nem fogyatekossagok

Az ilyen emberek miatt mint te,van elterjedve ez a tevhit:)

Attol hogy valaki sni-s meg nem biztos hogy fogyatekos

En magatartas zavar miatt lettem sni-s megis lediplomaztam,es nem vagyok fogyatekos😃

Ha BNO kodot kap akkor fogyatekos te tudatlan😃

2023. aug. 11. 09:33
 18/19 anonim ***** válasza:

17 és 18, olyan levelet küldtél privátba, hogy itt bezzeg azt nem vállalod fel...

Egyébként szívesen elküldöm a tankönyveimet, hogy lásd, a gyógypedagógiában ezek igenis fogyatékos névvel vannak illetve.

2023. aug. 11. 09:58
 19/19 anonim ***** válasza:
78%

"Pedagógiailag nullák nem foglalkoznak a gyerekeknek a lelkivilágával ha verekedés történik akkor nem érdekli őket vagy maximum beírnak egy osztályfőnökit "

Verekedés esetén ha nem állítja le őket akkor felelőségre vonhatók. De emellett nem árt figyelembe venni azt sem, hogy szóban leállítani nem könnyű a verekedőket mert nem hallgatnak a tanárra, 20-30 diákot folyamatosan figyelni nem könnyű sok szülőnek ez 2-3 gyerekkel sem sikerül, fizikailag leállítani nem könnyű a diákokat mert van, hogy nem gond nekik a tanárt is megütni de ha a tanár egy kicsit jobban megszorítja a gyerek karját, hogy vissza fogja akár akkor már jönnek a szülők feljelenteni a tanárt.

Lelkivilággal foglalkozni, tanár napi szinten szerinted hány diákkal találkozik, ami közben le kell adnia a az anyagot, fegyelmezni és közben felügyelnie, hogy egyik diák se csináljon semmilyen ostobaságot és közben az akár több mint száz diáknak a lelkivilágát is mérje fel úgy, hogy 1-1 diákot összesen heti 1-2 órán keresztül lát és ha sikerül is valamit meglátnia akkor is valahogyan bizalmas beszélgetésbe kéne bonyolodnia az összes lelki problémás diákkal,....

Tehát megint csak olyat várunk el ami szülőnek 2 gyerekkel nem megy úgy ,hogy sokkal többet van a gyerekével de a tanár csinálja meg ezt akár több mint száz diákkal.

"nem akarja megadni neki a plusz időt

nem akarja felmenteni a tantárgy alól pedig ezt a pedagógiai szakszolgálat állítsa elő hivatalosan"

Ha a vizsgálatok kimutatták, hogy jár a plusz idő akkor a tanárnak kötelesége megadni a plusz időt. Ha ezt nem teszi pedig megmutatták neki a papírt és felhívták a figyelmét arra, hogy jár hivatalosan a plusz idő akkor szóvá kell tenni az osztályfőnöknél vagy ha az nem jár sikerrel az igazgatónál.

Ez mind megtörtént és nem adták meg? Tudta a tanár, hogy kellene?

"egész tananyagot megváltoztatni teljesítmény bér maradna."

Előbbi miatt ők is tüntetek/tüntetnek.

Utóbbiról pedig mesélhetnél. Mi alapján értékeled a tanár teljesítményét??

"évente pszichológiai vizsgálatot csinálnék az összes tanáron mert vannak olyanok akik egy gyerek közelébe nem engednék!!!!!"

Szükségtelen lenne.

Normális rendszer, normális fizetés és a gyűlölet keltés és hasonlók leállítása.

Ennyi kellene. Ez az országnak is jót tenne, a gyerekeknek is jót tenne és mindenkinek (kivéve a politikusnak aki kevesebbet tudna zsebre tenni). Ezek után szükségtelen lenne a vizsgálat mert magától kikopnának a nem oda valók.

Mert igen vannak rossz tanárok, de mind az és a leírásod alapján szokványosan nagyon egy oldalúan vizsgálod a helyzetet és nem gondolsz bele reálisan mi is a helyzet.

2023. aug. 11. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!