A tanárokat miért nézi le a társadalom?
Mert egyesek szar tanárt fogtak ki.
Mások pedig szar diákok voltak és ehhez viszonyultak a tanári - és nem magával szembe kritikus az immáron felnőtt diák hanem a tanárt ítéli el.
Általános tudatlanság a tanárok munkájával kapcsolatban.
Gyerekkori gyakran gyerekes és egyoldalúan nézet sérelmek.
Tanárokkal kapcsolatos hazugságokat sokan elhiszik.
Alacsony fizetés diplomás munka körhöz képest.
A rengeteg negatívum miatt sokan nem akarják ezt csinálni, főleg nem vállalják be az egyetemet ennyi munkáért/fizetésért/jövőbeli kilátásokért.
Most éppen ők vannak terítéken az általános gyűlöletkeltésben.
Mert Magyarországon a tanárnak, utoljára a Horthy rendszerben volt becsülete.
Főleg a tehetségeseknek.
Lásd: Rátz László
Nevelés következtében más volt a társadalom hozzáállásra a tanárokhoz.
Napjainkban a tanárok legnagyobb része mentálisan beteg, tehetségtelen, elavult tananyagot oktató szellemi betanított munkás.
70-80 év alatt a korrupt, ostoba politikai elit tettekkel és a propagandával így rombolta le a tanárok tekintéjét és a teljes oktatási rendszert.
Mivel az átlag ember fejlődésre képtelen (80%) így mindig az számára az igaz, amit a szájába tesznek.
Ezért utálják a tanárkkst.
Mert már évtizedek óta azon agyal mindenki, hogy hogyan lehetne jobbá tenni a magyar közoktatást, kivéve a tanárokat. Ők határozottan ragaszkodnak ahhoz az állásponthoz, hogy ne legyen semmilyen reform vagy átalakítás, minden a legnagyobb rendben zajlik az iskolákban, csak a fizetésemelés meg szolgálati lakás jöjjön. A rendszerváltás óta (de már előtte is) minden kormány igyekezett valahogy javítani az oktatáson és a tanárok mindegyiknek ellenálltak - miközben a felsőoktást amúgy pl. már a 2000-es évek elejére elég jól sikerült megújítani és versenyképessé tenni. Az egyetemi tanároknak nincs is meg az a negatív imidzse, mint a középiskolaiaknak.
A tanároknál toxikusabb közeg talán az egész magyar társadalomban nincs - ők azok akik mindenkinek mindig panaszkodnak - ha új tanterveket adsz a kezébe az se jó, ha okostáblát szerelsz a tanterembe az se jó, ha az ellenőrzőt lecseréled szoftverre az se jó. Nem csoda, ha annyira közel áll hozzánk a "de szar itt élni" mentalitás - már az iskolában ezt nevelik a gyerekekbe.
Valószínűleg a politikusok is belefáradtak már abba, hogy megpróbáljanak ennek a főleg idős öregasszonyokból álló rétegnek a kedvére tenni és úgy vannak vele, hogy inkább beültetnek egy rendőr- vagy katonatisztet aki legalább tisztességesen elvégzi a dolgát. Egy piaci munkahelyen is előfordul olyan, hogy valaki egy zseniális üzleti érzékkel megáldott egyén, de annyira elviselhetetlen a jelenléte, hogy pezsgőt bontan mindenki a cégnél, mikor végre felmond.
"rendőr- vagy katonatisztet aki legalább tisztességesen elvégzi a dolgát."
Ez vicc, amit írsz. Ekkora butaságot már rég olvastam...
Katonatiszt?
Fogalmad sincs a ragyásképű sofőrből és maffiózóból lett Pintér Sándorról.
Hülye mindenhez, csak az agresszióhoz és a gyilkoláshoz ért.
Demokratikus országban már rég életfogytiglant kapna, már rég a börtönben lenne.
A Fidesz maffiát csak a lopás érdekli, nem az oktatás rendbetétele.
Az oktatás teljes leépítése a cél, hogy a lakosság legnagyobb része éhbéres buta jobbágy legyen.
Felsőoktatás is egy vicc.
Még a top 500-ban sincs magyar egyetem.
Az orvosin még arra sincs pénz, hogy gyakorlati eszközöket biztosítsák.
Állatorvosin plüs kutyánk kellett gyakorolnia a volt osztálytársamnak.
Szánalmas...
De ez igaz a biológus, vegyész képzésre stb. Ott is vannak végzett ismerőseim.
Több kutató ismerősöm végleg el hagyta Magyarországot, mert nem lehet fejlődni és nettó 400-ért napi 12-16 óra munkát vártak volna el (kutatás, kutatás stb.), ha fel vették volna őket, mert a kettes érdemjegyű protekcióst veszik fel, mert még mindig uram-bátyám rendszer van.
Szóval egy vicc az oktatási, rendszer.
Nem gyakorlatorientált, eszközhiány van, motiválatlanok a tanárok, a tudásuk nem naprakész.
Nem nézem le őket úgy általában, de sok a rossz tapasztalat.
- pedagógia 0 (legtöbben nem is próbáljak visszaszorítani az iskolai bántalmazásokat, mondván, boxoljak csak le a gyerekek egymás között, csak vannak, akiket egy életre tönkretesznek ezzel. 12 év alatt 1(!) kivétellel találkoztam.
- sajnos mivel már régóta nem vonzó a pálya, kevés a jelentkező, ezért sok szakra minimális ponttál be lehet jutni, és ez az érintetteken látszik is:( Így pedig nem tudnak példaképként szolgálni a gyerekeknek.
- sokszor érzem azt, hogy szakmailag sem teljesitik a minimumot (pl itt egyszer volt egy vita arról, hogy egy magántanárnak es/vagy az adott osztályfőnöknek fel kellene-e ismerni egy diszkalkuliat és a legtöbben (akik azt írták magukrolm hogy tanarok), azt mondták hogy nem. Szerintem pedig min. egy osztályfőnöknek fel kellene tunnie, hogy adott gyerek mindenből 4-5 csak matekból 1-2, akkor ott lehet, hogy nem csak lustasagrol van szo)
Aztán persze, sokan vannak, akik irigykednek a tanárokra, mert nem hiszik el, hogy nem csak napi 4-6 órát dolgoznak évi 9 honapon át. Tanárnak lenni igazi kemény meló, de aki ezt választja, az ezt vállaltam és akkor végezze el a dolgát rendesen.
- Mert sokaknak a kválkodásból, celebkedésből, ügyeskedésekből ma jobban meg lehet élni, mint a tanításból.
- Több zsebpénze van egy diáknak, mint fizetése, az őt tanító tanárnak.
- Ráadásul minden infó fent van a neten, ezért sokan úgy érzik, hogy szükség sincs tanárra.
- Meg aztán minek tanuljon valaki, hogy aztán a kitűnő bizonyítványaival nyugatra kelljen mennie mosogatni, míg itthon a nyolc általánost végzettekből sztár lehet?!
5, te mi a francrol beszélsz? Húzd már ki a homokból a fejed, és ne terjessz hülyeséget.
Az az igazság hogy ha nyugodtabb ránézel vagy megnézed például a finn oktatási rendszert akkor rájössz hogy máshol meg vannak becsülve a tanárok.
Biztos vagyok benne hogy itthon szántszándékkal van le építve a tanárok presztízse a politikusok által. Hiszen hogyha jó tanárok kritikusan gondolkodó fiatal embereket nevelnek, akkor nekik annál kevesebb hatalmuk lesz.
A másik hogy a sok CSOK os nevelésre képtelen szülő fel van háborodva, ha karcsika véletlenül kettest kap mert nem tanul. És még a tanárnak ezt is kezelnie kell, a sok bugyutát, ami mentálisan megterhelő.
Az igaz lehet hogy akik a tanári pártján vannak most zöme eléggé ki vannak égve, kevés a fiatal, akinek meg pár éve van nyugdíjig az nem fog már lelépni. Friss, fiatal erő nélkül ez nem fog menni. Fiatalon Én se léptem A tanári pályára mert minek szívassam így magam?
Szép volt jó volt de Egyetem alatt vendéglátásban 2-3x-osát kerestem annak a fizetésnek - és nem dolgoztam sokkal többet... :)
Egy ország táptalaja a közoktatás az egészségügy De észrevehetted hogy ebben az országban mind a kettő elég szépen le van építve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!