Diplomával jelentkezni egy másik szakra?
Sziasztok!
Gondolkodtam benne, hogy szeretnék jelentkezni egy másik szakra, viszont a felvi oldalán nem nagyon tudom eldönteni, hogy ezeket, hogyan kell érteni mint a
“a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével (akár az emelt szintű érettségi követelménytől is eltekintve) rangsorolja.”
Ha nekem pl 5 diplomám van, viszont egy olyan személynek akinek a diplomája relevánsabb, de csak pl 3, tehát kevesebb pontot kapna a felvin, akkor is ő élvez prioritást a felvételi során?
Vagy ez a rangsorolás akkor lenne érvényben, ha ugyan annyi pontunk lenne?
Szerintetek mennyi esélyem lenne bekerülni, ha a maximum pont ami kapható az 400, viszont nekem 422 pontok lenne egy olyan szakkal, ami amúgy totálisan nem releváns a mostani szakkal, amit kinéztem…
A másik, hogy nekem van emeletem, viszont nem abból amiből kéne ehhez a szakhoz…Milyen esetben nézhetik az emeltet ?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!