Mit válasszak? Munka vagy főiskola?
Figyelt kérdés
23 éves vagyok.
Szerb nyelven tanulok, ami nem
anyanyelvem. 4 évem ment rá az egyetemre, de nem megy.
A professzorok azt mondták, hogy menjek át inkább főiskolára, mert "kár a tudásomat és a szorgalmamat veszni hagyni".
(Van is egy ahol magyar nyelven tanulhatnám, amit most tanulok).
De nem hiszem, hogy a szüleim támogatnának benne. A párom, a testvérem, a barátaim annál inkább unszolnak, hogy miért nem megyek át.
Nem tudom mit tegyek, hogyan mondjam el, vagy hogy érdemes e egyáltalán belekezdeni?
2023. júl. 11. 20:53
11/19 anonim válasza:
Lesz még időd 40 évet dolgozni.Tanulni meg nem biztos,hogy gyári munka mellett lesz időd és energiád...Mindenképpen most csináld
12/19 anonim válasza:
A 2 nem zárja ki egymást. Lehet dolgozni egyetem mellett is, erre valók a levelező képzések, szerintem ez a legjobb kombó, viszont ez a legnehezebb.
13/19 anonim válasza:
#12 Főállású munka mellett megcsinálni egy gépészmérnöki képzést levelezőn (úgy, hogy az ember nem tud a munkahelyén tanulni) nemcsak egyszerűen nehéz, hanem kockázatos is. A vizsgaidőszakok hosszára ugyanis nem fognak senkinek egy munkahelyen szabadságot adni, s a kimerítő munkanapok után esténkénti és hétvégi tanulással jóval nagyobb az esély, hogy az ember a keményebb vizsgákon megbukjon. Ha pedig az ember rengeteget bukdácsol, akkor nagyon nehéz a motivációt fenntartani. Az embernek ugyanis lelke is van, s a sorozatos bukások után nagyon nehéz nem besokallni, nem otthagyni az egészet.
14/19 anonim válasza:
Tesóm is most ment át részmunkaidős állásba,mert nem bírta a tanulást és heti 40 óra munkát.Kb. alig nem volt szabadideje,ahol feltudott volna töltődni.Úgy meg nem éri meg.Egy depressziós roncs lett majdnem miatta.Inkább átment új munkahelyre heti 20-25 órába helyette
15/19 anonim válasza:
12-es vagyok. Nem értem minek kell lepontozni, tudom, hogy nehéz. A mérnökinfó msc-t levelezőn csináltam 40 órás munka mellett, tudom hogy kevés a szabadidő, de meg lehet csinálni. Amíg más pihen munka után addig a hozzám hasonló tanult.
17/19 anonim válasza:
Próbálj meg elmenni magyar egyetemre pl BME, ott van gépészmérnöki. Ha gépészetet tanulsz, akkor neked egyetem való, a főiskolát mindig is kevesellni fogod, mert nem ad akkora tudást és nem tudsz vele úgy elhelyezkedni, több vagy, mint egy főiskola. A tanulást meg abbahagyni, soha: Diploma kell a mai világba, nem lehet diploma nélkül sehova elmenni, ami jobban fizető és élvezhető állás.
18/19 anonim válasza:
17-es ezzel azért lehet vitatkozni. Vannak kétkezi szakmák amikkel jól lehet keresni. Persze megerőltető fizikailag, de nem mindenki vágyik arra, hogy egy irodában üljön a gép előtt napi 8-9 órát. Nem a diplomádtól leszel életképes.
19/19 anonim válasza:
Azon iskola még nem tartozik a bolognai felsőoktatási térséghez???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!