Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit válasszak helyette vagy...

Mit válasszak helyette vagy mellette?

Figyelt kérdés

Most érettségiztem, nem tanultam szakmát. Az óvodapedagógia szakra jelentkeztem, de mindenki azt mondja hogy többre lennék képes és ezt én is így érzem, de viszont nem találtam meg hogy mi lenne az a "több"

Jól ment a matek, az irodalmat nagyon szeretem, a törit is, de a gazdasági részeit nem annyira, inkább az események háttere meg az érdekességek. Nagyon szorgalmas vagyok, szinte kitünő tanuló lettem, de nem tudom mit kezdjek a továbbtanulással. Egy kicsit érdekel az informatika is, emelteztem belőle és kis tanulással hármas lett. Emelt törit is csináltam az ötös lett(69%)

Gondoltam rá hogy programozást tanulok de viszont nem értem benne az összefüggéseket...

Az lenne a kérdésem még hogy esetleg úgy lehetne csinálni hogy nappaliról levelezőre váltok az óvónőképzőn, és mellette járok mondjuk az infóra is? Az infót később kezdeném mert nem jelöltem meg egyik helyen sem

Illetve mit ajánlanátok hogy mit tanuljak

?

Illetve angolul is tudok, meg egy kicsit németül is.

2023. jún. 21. 18:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tanácsolom, hogy egyszerre járj két különböző szakra. A gond ugyanis ezzel az, hogy a két szakon egyszerre lesznek a vizsgaidőszakok, s dupla mennyiségű vizsgát letenni ugyanannyi idő alatt csak kivételesen tehetséges hallgatóknak sikerülhet, márpedig abból ítélve, hogy hármas lett az emelt informatika érettségid, én erre az esetedben nem vennék mérget. Ha elkezded az óvodapedagógusit, az első év végére látni fogod, hogy mennyire terhel le; s számíts arra, hogy az informatika kétszer olyan nehéz lesz, azaz háromszoros terheléssel simán számolhatsz. Akkor majd eldöntheted, hogy van-e realitása a két szak párhuzamos végzésének. S persze meglesz az az opció is, hogy ha nem tetszik az óvodapedagógusi, abbahagyhatod az informatika kedvéért.
2023. jún. 21. 18:25
 2/8 anonim ***** válasza:
31%

Azért 3-as informatika érettségivel és "majdnem kitünővel" ami még csak nem is kitünő, nehogy már azt hidd magadról hogy egy született zseni vagy és 2 szakot elvégzel párhuzamosan (amiből az egyik ráadásul informatikus)...

Szállj le a magas lóról és ilyen szerény eredménnyel örülj ha egyáltalán nem esel ki az első félévben mérnökinfó képzésről, mert ha csak egy hármast tudtál összehozni ott igen komoly hiányosságok vannak. Nekem nem egy szaktársam 92-96%-os emelt infó érettségiket tolt le és úgyis meggyűlt a bajuk a matekkal, adatbázisokkal és a számítógépes grafika nevű csoda tárgyakkal...

2023. jún. 21. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
18%

Jobban jársz ha maradsz az óvodapedagógus szaknál mert ilyen szerény eredményeket produkálva erősen megkérdőjelezhető hogy a kulcsfontosságú kompetenciák birtokában állsz-e melyek szükségesek egy informatikus egyetemi képzés abszolválásához.

Tapasztalatom alapján akik ilyen gyenge eredményt érnek el érettségin valamint gimnáziumi tanulmányaik során azoknak csak egy kis töredékük képesek felvenni az egyetemi oktatás tempóját és elvégezni az egyetemet.

-Dr. Beles, egyetemi docens

2023. jún. 21. 20:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3: Kamu hozzászóló, akinek annyi köze sincs az egyetemhez, hogy tudná: valaki nem lehet egyszerre professzor és docens is, így önmagát buktatta le. Szégyellhetné magát az ilyen szélhámoskodó hozzászóló.
2023. jún. 21. 20:55
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves 2.válaszoló,

Tudom hogy az emelt informatika eredményem nem a legjobb, de mint említettem fent, a kérdésemben, keveset készültem rá. Ehhez képest a hármas szerintem nem olyan rossz jegy. A másik pedig, hogy nem "ülök a magas lovon" csak azért megkérdeztem hogy lehet-e olyat hogy egyszerre kettő szakot végzek el. Egy szóval nem írtam hogy zseninek képzelem magamat, tudom hogy vannak hiányosságaim,ahogyan mindenki másnak is, de megvan bennem a szorgalom hogy ezeket pótoljam, amennyiben érdekel is az adott szak.Továbbá nem kizárólag az informatikáról volt szó(pláne nem a mérnökinfóról) , hanem bármilyen más szakról ami esetemben szóba jöhetne.

2023. jún. 21. 23:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy végezd el az óvo szakot, vagy hagyd ott egy félév után,ha mégsem tetszik.Két szakot szerintem ne akarj egyszerre vinni.Már önmagában a dupla vizsgaidőszak és az esetleges ütközések miatt is gondban lennél.
2023. jún. 22. 10:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. jún. 22. 17:29
 8/8 anonim ***** válasza:
#4 Ennek ellenere Dr.Beles igen intelligens, lattam a matematikai es informatikai megnyilvanulasait. Azt azert ne mondd ilyen nagy mellennyel, hogy semmi koze az egyetemhez, mert igen tanultnak tunik bizonyos kommentjeiben. Attol fuggetlenul, hogy imad trollkodni...
2023. szept. 2. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!