Várjátok már a felvi ponthatárokat?
Én nagyon bizom benne, hogy sikerül valahova bejutni, bár csak államilag finanszírozottakat céloztam meg, de remélem így is sikerül.
Bízok benne, hogy kicsit az életem is felpezsdül. Más is van így vele, hogy várja az egyetemet / főiskolát?
9-es, de hát totális csőd a helyesírásod. Nyelvtan úgy látszik, akkor mégsem volt olyan fényes.
A frusztráltságodból amúgy nehogy elhidd, hogy bármennyit is adok a szavadra. Látszik, hogy butácska vagy, érett embereket ilyen gyenge próbálkozás nem fog felbosszantani, más ajtón volna érdemes kopogtass :)
"Köszönöm a felajánlást, de nem ereszkedek le olyan szintűre hogy egy 300 pontos emberrel beszéljek"
Ehhez képest mégis épp beszélgetést kezdtél itt is a kérdezővel, és másodjára reagálsz te madàr, szóval jól be is égetted magad. Te nem vagy doktorandusz, csak egy szánalmas gyk-s anonim troll. 😂
Mondjuk egyébként hozzáteszem, hogy ez a ket majom ugyan troll, viszont a 300 pont valóban kevés sajna. Egy érettségin illene a középszintűeket olyan 80-90% köztire megírni annak, aki egyetemre akar menni, legalább azokat, amik kellenek nekik az adott szakra.
300 pont gyakorlatilag duplázással nézve két 75%-os érettaégi mindenféle többletpont nélkül. Ha tanulmányi pontból van számolva az se sokkal jobb helyzet.
Ennyivel is el lehet persze végezni egy egyetemet, csak azért ez egy intő jel, hogy össze kell szednie magát annak, aki ennyit ért el.
Én izgulok, pedig nem kellene, sose volt ilyen magas a ponthatár, mint amennyi pontom van. De mivel tavaly nem sikerült, félek,
hogy idén se, szóval addig nem leszek nyugodt, amíg nem látom, hogy elértem a ponthatárt.:(
Ismétlő érettségit tettem. Miután feltöltötték az eredményeket az e-felvire szembesültem azzal, hogy az átlagszámítást (tanulmányi pontoknál) nem befolyásolja a mostani eredményem, így 15 ponttal kevesebb pontszámom van (mindvégig a bizonyítványi adatokkal számoltam tanúsítványi helyett)
De valószínűleg gyógypedagógiára még ez is elég lesz.. Leendő szaktársak írjatok nyugodtan :’D
Kedves utolsó válaszoló, én végzős vagyok az ELTE gyógypeden; nem tudom, ide szeretnél-e jönni, de ha gondolod, nyugodtan írj privátot, ha valamilyen infó kell.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, engem azért érdekelnek a ponthatárok, mert ha itt végzek, a pszichológia szakra szeretnék bejutni, és nagyon remélem, hogy az idei évtől kezdve csökkenő tendenciát kezdenek mutatni a ponthatárok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!