Megszűnt a jogviszonyom , hogyan tovább?
Figyelt kérdés
BGE-n tanultam államin mesterképzést. De megszűnt a jogviszonyom.
Újra be tudok jelentkezni, vagy elvesznek az eddigi tanulmányaim?
2023. júl. 7. 19:07
1/5 anonim válasza:
Hogyhogy megszűnt a jogviszonyod, kirúgtak az egyetemről? Ez esetben újra kell felvételizni és ha bekerülsz kérvényezheted hogy áthozzák az eddigi krediteid az "új" szakra. Szóval nem veszted el, de amíg nincs újra jogviszonyod az csak úgy van. Bocsi de az újra bejelentkezés részt nem értem, ha kirúgtak vagy kiiratkoztál aktív szemeszterre nem tudsz már jelentkezni, de amit eddig megcsináltál ugyanúgy elérhető.
2/5 A kérdező kommentje:
#1. Kijelentkeztem az egyetemről, felfüggesztettem. Ha majd újra felvételizni fogok, akkor azt a szakot folytathatom, ott ahol abba hagytam most ügye?
2023. júl. 7. 19:53
3/5 anonim válasza:
#1-nek teljesen igaza van. Az egyszer megszerzett kreditek soha nem vesznek el. Ha tehát pontosan ugyanarra a képzésre újrafelvételizel és felvesznek, szinte 100%, hogy a már teljesített tárgyaidat tárgybeszámítási kérvény alapján teljesítettnek veszik. Más szóval onnan folytathatod, ahol abbahagytad.
4/5 anonim válasza:
Én most ebben a felvételi eljárásban jelentkezek vissza ugyanoda megszűnt jogviszony után. A lényeg, hogy ha felvesznek újra, akkor be kell adni egy kreditelismertetési kérelmet, és mivel ugyanannak az intézménynek az óráit szeretnéd elismertetni, így szinte biztos, hogy el is ismerik. Azt nem tudom, hogy van-e mennyiségi korlát a kreditekben ilyenkor, de alapvetően ez egy járható út, és szinte ugyanott tudod folytatni, ahol abbahagytad, csak időben el kell kezdeni intézni.
5/5 anonim válasza:
"azt a szakot folytathatom, ott ahol abba hagytam most ügye" - Nagyjából igen, én eljátszottam ezt alapszakon és mesteren is. 😅 Alapszakon a tesi 1-2t újra meg kellett csinálnom, illetve a szakangol 1-2 lett volna még de meglett közben a diplomához szükséges nyelvvizsgám úgyhogy azt megúsztam, ezeket a nulla kredites tárgyakat nem tudtam elfogadtatni. Mesteren ez miatt paráztam is hogy a szigorlatokat is újra kell csinálnom de azokat elfogadták, hiába nulla kreditesek. Viszont itt volt egy tárgy aminek annyira megváltozott közben a tanterve hogy újra kellett teljesítenem. Szóval ezzel a két esettel találkoztam az évek alatt de szerencsére egyik se olyan volt hogy csúszást okoztak volna. Talán annyi hogy túl sokáig ne halogasd az újra jelentkezést nehogy közben sokat változzon, mert itt már nem az eredeti tanterv érvényes rád hanem az akkori amikor újra beiratkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!