Diákmunkát szeretnék vállalni, de "megszűnt a tanulói/hallgatói jogviszonyom", akkor most hogyan tovább?
Pontosabban... Tegnap le kellett adnom a diákigazolványomat mert leérettségiztem, és helyette kaptam egy ideiglenes diákigazolványt, de arra rá van irva, hogy a tanulói/hallgatói jogviszony megszűnt, de a diákigazolványra való jogosultság fenn áll.
Azért nem értem mert a papirlapon az első pont az hogy "A jogviszonyt igazoló intézmény ..." de akkor miért van odairva hogy már megszűnt? Bocsánat a buta kérdésért, csak számomra nem világos. Több munkahelyen kérik a tanulói jogviszonyt.. ezzel mehetek diákmunkára vagy sem..?
Már nem tudsz vállalni diákmunkát, mivel mint a papír is írja, nincs tanulói jogviszonyod. Összesen arról van szó, hogy egy ideig még igénybe veheted azokat a kedvezményeket így, amik a diákigazolvány miatt eddig megillettek. Például olcsóbb bérlet.
A papír elején pedig az áll, hogy "A jogviszonyt igazoló intézmény". Az, hogy tanulói/hallgatói jogviszonyban állsz velük, nincs ott, mert nem lenne igaz.
Egyébként gratulálok az érettségihez!
szuper:( köszönöm a gyors választ:(
és köszönöm!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!