Melyik mérnöki szak érné meg jobban elvégezni a BME-n? Energetikai mérnök (Gépészmérnöki Kar), Logisztikai mérnök (Közl.-i Kar) vagy Építőmérnök? (Építőmérnöki Kar)
Épìtőmérnök vagyok, engem is baromira érdekelt a dolog, utólag is érdekesnek tartom. De ami az épìtőiparban zajlik attól inkább igyekszem majd minél messzebb tartani magam, valószínűleg levelezon bevállalok egy villamosmernok bsct. Sztem az epìtöipar a szakembereit jobban megbecsüli mint a mérnökeit, mert őket kötelező, mivel másnap munkahelyet váltanak ha akarnak. Mérnökök között ez a terület joval kevésbé fizetett, sok cég még csak be sem jelenti rendesen wz alkalmazottait hanem epìtőiparra jellemzően okosba fizet, pláne sok tervező cégről hallottam ezt. Es ezért a kevesebb bérért meg jellemzően több munkaóràt is vár ez az iparág, szóval áldozz fel érte több szabadidőt. Ha elmesz vmi kiemelt projektre ahol a bér mondjuk el is menne, lehet hogy napi 10 órát is ott vagy, munkaido előtt és után is csorog a telefon, és még menj be szombaton is mivel a munka nem állhat meg és kell az irányítás az ember melle. Aztan ha vissza osztod az órabered máris elég siralmas mivel lehet, hogy heti 60 órára jön ki a fizud nem heti 40re (5 x 8). Hiába érdekes terület ez, én utólag jó messzire elkerulnem ezt a pályát
.
#3-mas és #2-es
Teljesen egyetértek. Én is építőmérnök vagyok, ezért is írtam, hogy felejtős. Szerettem, érdekel már gimisként is, de nem látom a jövőmet benne a felsorolt okok miatt és nem is kezdeneném újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!