Gépészmérnöki Bsc után manapság megéri Msc-t elvégezni?
Figyelt kérdés
Lassan végére járok a Bsc-nek, következő félévben szakdolgozatot írok. Utána vagy munka vagy Msc. Félek tőle, hogy karrierem során valamikor ki fog ütközni, hogy nincs Msc-m. Viszont ha meg elvégzek egy mester szakot akkor meg ott leszek 26 éves amikor kezdeném a karrierem, amit kicsit késeinek tartok.
Érvek/ellenérvek? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
2020. máj. 3. 13:25
2/10 Vodafonelive válasza:
Szerintem a 26 éves kor teljesen rendben van, főleg, hogy mindent elsőre csinálsz meg. A karrieredhez meg kelleni fog a mesterképzés és jobb, ha előbb túl esel rajta, mint később, amikor más tényező is közbejöhet. Ameddig tanulsz nehezebben esel ki a rutinból és ahogyan az első is írta, levelezőn, munka mellett. Nem egyszerű, de teljesen kivitelezhető, maximum csúszol 1 félévet vagy kettőt, na és.
3/10 anonim válasza:
Megéri mesterszakra menni, presztízsben is, anyagilag is. Közben érdemes azért megfogni a szakmai lehetőségeket pl. nyáron.
Hogy mennyire megéri, ezeken az adatsorokon gyönyörűen látszik:
4/10 anonim válasza:
Amíg megteheted, hogy nappalin tanulj, használd ki a lehetőséget. Mindenképpen megéri megcsinálni az MSc-t, ha agyilag képes vagy rá (és miért ne lennél?), ha máshogy nem lehet, hát levelezőn - de lehetőleg nappalin. A 26 év meg semmi.
6/10 anonim válasza:
Előttem már leírták, munka+levelező MSc, utána szakmérnök, auditori képzések vagy plusz nyelv ami jó választás esetleg még egy szakképzés pl mernök-kozgazdasz vagy ami a szakterületedhez illik / érdekel
7/10 anonim válasza:
#6 szerinted kinek van ideje, türelme, pénze ennyi képzés elvégzéséhez? 😂
8/10 anonim válasza:
7: Pl. én is így csinálom.
Üdv 6
9/10 anonim válasza:
En jelenleg gyakornok vagyok egy cegnel, kozben mestert csinalom. Sajnos 6kor kell kelnem meg fel 5-re erek haza miatta. :(
10/10 Vodafonelive válasza:
#7-es, a #2-es vagyok. Masodik mesteremet csinalom, kezdtem meg szeptemberben munka mellett(Gepesz MSc) es 27 eves vagyok, ha idoben befejezem majdnem 29 leszek. Allami felevem mar nincs, ez a hatranya a sok kepzes elvegzesnek, hogy egyszer elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!