Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME vagy ÓE? Melyik a jobb...

BME vagy ÓE? Melyik a jobb mérnöki iskola? BME vagy Óbudai Egyetem. Fontos, köszi!!!!

Figyelt kérdés

2023. júl. 6. 17:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

"Ezeket összetett szempontrendszer alapján mérik"

Csak nem mindegy, hogy mit milyen súllyal, ezért számít, hogy mikor melyiket nézed.

Ezért ökörség vakon ezeket nézni. Pl. van olyan rangsor, ami hatalmas mértékben veszi figyelembe a külföldi hallgatók arányát. Ez gyakorlatilag pedig jelentéktelenné teszi a rangsort, mivel ez nem a minőség feltétele.

"mind a kettő középszerű egyetem, a nemzetközi életben teljesen ismeretlen és súlytalan"

Egyrészt, nem, világszinten ezek kiemelkedő egyetemek. Ezek a rangsorok világszinten kb. az egyetemek top 5%-át tömörítik, az nem a középszerű szint.

Másrészt, a BME éveken keresztül a világ top 1 hacker csapatát adta. Szóval de, ezeknek van súlya.

"Te például hallottál már a Sofia Egyetemről Bulgáriából?"

A hallottál róla vagy jó, az két külön dolog.

Pl. ha elkezdenék sorol vezető mérnököket a legnagyobb multiknál területtől függetlenül, gyanítom, hogy egyiket se ismered. Pedig mondjuk egy Google, Microsoft, NASA vezető mérnök nehezen nevezhető középszerűnek.

"Mindegyik magyar egyetem rosszul teljesít világszinten"

Nem, akik ezen a ranglistán fent vannak, azok kifejezetten jónak számítanak. Ez, még mindig, felső 5%.

"ELTE sokkal előrébb van, de ez sem jelenti azt, hogy mondjuk az ELTE IK jobb a BME VIKnél."

Akkor miért hivatkozol a rangsorokra, amik ezek alapján alakulnak ki?

Egyik esetben elmondod, hogy milyen jelentéktelen ezek az egyetemek, mert 1000+ helyen vannak, utána meg elmondod, hogy ami alapján nézik ezt, az ökörség.

2023. júl. 7. 10:20
 12/16 anonim válasza:
70%

Attól függ mit szeretnél csinálni. Munkahelyeken nagyon szeretik az óbudais diákokat mert sokkal gyakorlat-orientáltabb a képzésük, ellenben a BME-vel, ahol orrba-szájba megy a hallgatók szivatása az elmélettel.

Ettől független nem egyszerűbb az óbudai sem, oda a BME-ről úgy mennek át, azt hallották milyen egyszerű, aztán meglepődnek hogy ott is elvárás hogy tanulj.

Inkább az alapján hoznám meg a döntést, hogy mennyire akarsz érteni a szakmához. BME-n mikor a listákat tanítják azt mondják nesze itt van ezt tudja használd.

Óbudain azt is megtanítják, mi történik a háttérben, viszont olyan diplomával jössz ki onnan, hogy tényleg tisztában leszel vele, mostani aktualitások szerint hogy megy egy cégnél a fejlesztés és nem fogod azt érezni, hogy most csinálsz ilyet először.

2023. júl. 11. 12:45
 13/16 anonim ***** válasza:
12%

"Munkahelyeken nagyon szeretik az óbudais diákokat mert sokkal gyakorlat-orientáltabb a képzésük, ellenben a BME-vel, ahol orrba-szájba megy a hallgatók szivatása az elmélettel."

Hát ez az. Az ÓE az egy főiskola, ami tulajdonképpen a felsőfokú technikum, ami a technikum erősített változata, a BME meg egy egyetem.

2023. júl. 11. 14:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

El kell dönteni hogy neked mi a fontos, pontosan mit szeretnél csinálni.

Nézzük például a mérnökinfot.

Robotika meg embedded dolgok érdekelnek? Rossz hírem van az OE-n specializáció előtt összesen 2-3 alapozó tárgya van ezeknek, azok közül némelyiket nem is veszik komolyan... Gyakorlatilag alig van neked releváns dolog a specializáció előtt.

Backend web dev? Jobbnál jobb tárgyak a tantervbe építve, csak releváns technológiákkal. Mégis miért tanulnék (alibi évközi jegyes) programozást a BME-n C-ben meg C++-ban két félévet, ha soha nem kell majd ezeket használom?

Azt akartam ezzel mondani hogy érdemes a tantervet/tárgykövetelményeket is közelebbről megnézni a két egyetemen, csak ehhez ugye azt is pontosan tudni kéne hogy mihez akarsz kezdeni magaddal.

2023. júl. 12. 21:56
 15/16 anonim ***** válasza:
89%

"Mégis miért tanulnék (alibi évközi jegyes) programozást a BME-n C-ben meg C++-ban két félévet, ha soha nem kell majd ezeket használom?"

Csak ezt előre nem tudod, hogy mi fog és mi nem fog kellene.

Én személyszerint szerettem a C-t, viszont sosem gondoltam volna, hogy fejlesztek majd benne. Ennek ellenére kérték nálunk, hogy tanuljuk meg a Go-t, ami baromira hasonlít a C-hez.

Sosem gondoltam volna, hogy UI-t fejlesztek, ennek ellenére most majd kell JS-ben.

Nem, tudod előre megmondani, hogy mi fog kellene és mi nem. És ha ezt nem tudod megtenni, akkor mindig jobb, ha több tudásod van, mint kevesebb.

2023. júl. 13. 07:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy. Van hülye bme-s is meg okos oe-s is.
2023. júl. 27. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!