Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tomori Pál Főiskola, vagy...

Tomori Pál Főiskola, vagy Wekerle Sándor Üzleti Főiskola?

Figyelt kérdés

Lécci ne írjátok, hogy nem jók, meg menjek máshová. E kettő közül szeretnék választani, és a véleményeteket kikérni.

Esetleg ha valakinek tapasztalata van bármely(fennt leírt) intézménnyel kapcsolatban, neki is várom a hozzászólását.

2023. júl. 1. 17:52
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek. NEm a könnyebb út miatt, de elképzelhető, hogy én ezt a levelezős, szívatós részt kihagynám, és örülni fogok egy "kisebb" értékű diplomának is. Majd igyekszem szorgalmas lenni :)

Azért remélem munkát fogok kapni:D

2023. júl. 3. 17:59
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem fogsz kapni, ha már a képzés alatt igyekszel releváns szakmai tapasztalatot gyűjteni, emellett ráfekszel a nyelvtanulásra, stb.
2023. júl. 3. 18:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értem, miért nem mész akkor inkább a Metropolitanra? Az még mindig jobb…
2023. júl. 3. 18:20
 14/17 anonim ***** válasza:
62%
#11: Van egy angol közmondás: "No pain, no gain." Ez sajnos nagyon érvényes a hazai felsőoktatásra. Lehet könnyebb utat választani arra a 3-4 évre, de ez olyan hátrányt jelent, amelyet az utána következő 40 évben csak hatalmas erőfeszítéssel lehet ellensúlyozni, és még ehhez is szerencse kell. A fő gond az egy gyengébb főiskolán végzéssel, hogy sajnos reális esélye lesz annak, hogy végzés után egyáltalán nem találsz SZAKMAI munkát. S ha kényszerből szakmán kívül helyezkedsz el, akkor nem lesz olyan szakmai tapasztalatod sem, amivel egy későbbi álláspályázaton ellensúlyozhatnád azt, hogy egy gyengébb főiskolán végeztél. Ki akarna foglalkoztatni egy gyengébb főiskolán végzett közgazdászt, akinek az összes munkatapasztalata az, hogy mondjuk az elmúlt 5 évben ügyfélszolgálatos volt egy multinál? Ez tehát egy ördögi kör, amibe belekerülhetsz, ha egy gyenge főiskolát választasz, és SEMMI garancia nincs arra, hogy valaha is ki fogsz belőle törni. Persze te tudod, mit csinálsz, de azt majd 5-10-15 év múlva nem mondhatod magadnak, hogy senki nem figyelmeztetett.
2023. júl. 3. 19:20
 15/17 anonim ***** válasza:
#12-es vagyok,én is akartam írni, hogy azért a 2 véglet között is vannak opciók, pl. a Metropolitan.
2023. júl. 3. 20:10
 16/17 A kérdező kommentje:

Én már felnőtt vagyok, és levelezőn végeznék, munka mellett, így már 40 évem nincsen a munkaerőpiacon:)

A Metropolitenről nem hallottam még, de megnézem.

És egyetértek 14-essel, hogy szenvedni kell a jobb eredményért, de mivan, ha nem végzem el?

Akkor feleslegesen ment el 1-3 év, a semmiért. Az alatt lehetne egy "nem szivatós" helyen már elért eredmény(diploma), ha szépen tanul az ember.

2023. júl. 4. 07:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem végezd el ott, ahol olcsóbb, vagy amelyik intézmény közelebb van. Nem ez lesz a mérvadó.
2023. júl. 4. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!