Mérnökinformatikusként hol lehet elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Mérnökinformatikus végzettség lenne a célom, viszont nem szeretnék programozó lenni. Van arra lehetőség hogy olyan helyen helyezkedjen el az ember, ahol a munkája nem a programozásról szól?2023. jún. 29. 22:30
1/6 anonim válasza:
A mérnökinformatikusok legnagyobb része programozóként/fejlesztőként dolgozik. Nyilván vannak más terülatek is, de ha nem akarsz programozni nem biztos hogy érdemes pont ezt a szakot választanod.
2/6 anonim válasza:
Persze. Tesztelő, business analyst, data analyst, data scientist, data engineer, machine learning engineer, system architect, devops mérnök, rendszergazda, helpdesk, bármilyen informatikai karbantartó, projektmenedzser, it recruiter, tanszéki mérnök, kiberbiztonsági mérnök, cloud engineer...
3/6 anonim válasza:
2. A data scientist, machine learning engineer mind egy szálig programozók, ráadásul olyan matematikai tudással, amihez egy mérnökinformatikus (további specifikus képzés nélkül) lófax meg esti fény. A data engineer, cloud engineer is programozók. Illetve nem értem, hogy voltál képes ezeket a foglalkozásokat, amelyek az IT ipar csúcsát jelentik, egy mondatba tenni olyanokkal, hogy tesztelő meg rendszergazda. 😂😂
4/6 anonim válasza:
Programoznak, de nem arról szól a munkájuk
5/6 anonim válasza:
4. Mármint hogyne erről szólna a munkánk? Itt ülök a vscode előtt és programozok. Mit értesz az alatt, hogy ez nem programozás?
6/6 anonim válasza:
BME Mérnökinfóra jártam.
Mérnökinfós diplomával bármilyen ITs állást betudsz tölteni.
Viszont ITn belül szinte mindenhol előjön alap szinten a programozás, akár csak alap scriptek megírása/értése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!