Nyelvvizsga feltöltése a felvire?
Sziasztok!
A nyelvvizsgám(angol,B2) érettségi formában van, tehát megvan a 60% így egy középfokú nyelvvizsgával egyenlő. Viszont, ezt is fel kellene töltenem felvire? Vagy ezt is elérik mint az érettségijeimet? Válaszokat köszi!
"érettségi formában van ... ezt is elérik mint az érettségijeimet?"
Szerinted?...
És ha itt jön egy harmadik tanár és mond valamit, akkor megnyugszol? Na de ha jön még egy, aki az ellenkezőjét mondja, akkor kezded elölről a szenvedést?
Egyetemre készülsz. Kezdjél el gondolkozni: honnan tudhatod meg a tuti választ? Hivatalos helyről. Azt pedig úgy hívják, hogy felvi.hu. Kellemes olvasgatást. Ha nem sikerül kiolvasni belőle, akkor felejtsd el inkább az egyetemet.
"Azoknak a jelentkezőknek, akik 2006. január 1. után érettségiztek, nem kell feltölteniük a bizonyítványuk, tanúsítványuk másolatát az E-felvételibe, hanem az ő eredményeiket az Oktatási Hivatal automatikusan átveszi a köznevelés információs rendszeréből és azok bekerülnek a felvételi nyilvántartásba.
Az eredményekkel együtt a bizonyítványban szereplő egyéb információk, pl. a záradékok is átkerülnek. Ez utóbbi különösen azoknak lehet fontos, akik idegen nyelvből tettek emelt szintű érettségi vizsgát. Az ő érettségi bizonyítványuk vagy tanúsítványuk megfelelő eredmény elérése esetén ugyanis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű dokumentumnak minősül – azaz járhat érte többletpont az eljárásban. (Az E-felvételiben természetesen a záradékok is megnézhetők.)"
Köszönöm!
Nem mintha nekik nem írtam volna, csak tudod amikor vagy 10x felhívod/emailt írsz nekim amir csesznek válaszolni úgy frusztrált lesz az ember. A másik, szerintem nem egy ilyen dolog fogja befolyásolni hogy az egyetemen hogy fogok teljesíteni, de azért köszönöm.(Nem mintha érdemben hozzátettél volna bármit is 🤷)
"Nem mintha nekik nem írtam volna, csak tudod amikor vagy 10x felhívod/emailt írsz nekim amir csesznek válaszolni úgy frusztrált lesz az ember. A másik, szerintem nem egy ilyen dolog fogja befolyásolni hogy az egyetemen hogy fogok teljesíteni"
Nyilván nem fogják azzal tölteni az idejüket, hogy olyan kérdésekre válaszolgassanak, amire a válasz feketén-fehéren le van írva a honlapjukon, mint kiderült... De ha te nem találtad meg rajta, az azt jelenti, hogy az egyetemi szakirodalomban is el fogsz veszni, úgyhogy igenis elég jól mutatja egy ilyen dolog is, hogy mennyire fogsz jól teljesíteni az egyetemen: a legkisebb nehézségek miatt is frusztrált leszel, úgyhogy...
Tényleg gondold meg, hogy kell-e ez neked egyáltalán, mert úgy látszik, nem tanulni, kutatni akarsz, hanem csak várni, hogy tanítsanak, a felsőoktatás viszont nem arról szól: ha önállóan nem boldogulsz, hogy megtaláld a számodra fontos információt, hiába fogod várni, hogy majd valaki kiássa neked a gesztenyét. Úgy meg csak elpazarolsz az életedből pár évet, de a végéig nem fogsz tudni eljutni ilyen hozzáállással.
Ja, és egyébként benne volt a kérdésedben a válasz, ezért kérdeztem rá a 2.-ban:
"érettségi formában van ... ezt is elérik mint az érettségijeimet?"
Ha azt már tudod, hogy az érettségijeidet elérik, és a nyelvvizsgád is érettségi formában van, akkor mi nem egyértelmű azon, hogy azt is elérik? Hiszen az is érettségi, az érettségijeidet meg elérik. Kell még magyarázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!