Tomori Pál főiskolán gazdmen szakon végzett emberkéket mennyire kedvelik a munkaerő piacon?
Úgyértem találhatok ezzel a diplomával állást? Ha igen, lehet karrier utam? Le fognak nézni, mert én nem nagy egyetemet végeztem? Ksözönöm.
Még valami: Szimpatikus az iskola, ahogy így böngészgettem, de félek a diploma értékétől, hogy nem annyira fog "ütni" a munkaerőpiacon.
Hát ütni biztos nem fog. Ettől függetlenül pár év szakmai tapasztalattal és/vagy egy nagyobb nevű egyetemen szerzett mesterszak birtokában (amit attól függetlenül javaslok ehhez a szakhoz, hogy hol végzed) már nem nagyon fog senkit érdekelni, hogy hol végezted az alapképzést.
Pályakezdőként alapvetően hátrányban leszel, ez tény, mert egy erősen harmadvonalbeli intézményről van szó, és egy önéletrajzban, kár tagadni, jobban néz ki egy (teljesség igénye nélkül) BCE/ELTE/BGE, vagy akár egy PTE/SZTE/DE is, és nagyon ki kell tűnnöd a tömegből, hogy egyáltalán első körben téged is behívjanak egy interjúra.
Ami biztos, hogy hátrány, hogy egy nagyobb nevű egyetemnek jellemzően sokkal jobb partneri kapcsolatai vannak gyakorlati helyekre, így lényegesen könnyebben be tudsz jutni olyan helyekre, amik jól mutatnak egy önéletrajzban, és jó alapot jelenthetnek a későbbiekre.
Kicsit öngerjesztő folyamat, ha egy rosszabb főiskolán végzel, rosszabb gyakorlati helyeid lesznek, ezáltal rosszabb helyekre tudsz bejutni... nyilván, ebből ki lehet lépni, de érdemben meg tudod egyszerűsíteni a dolgod, ha egy (el)ismertebb helyre mész.
De alapvetően attól függ, mi a cél. Ha Pesten akarsz elhelyezkedni, lehetőség szerint valamilyen ismertebb multinál, akkor nagyon hátrányt jelent, ha mondjuk Kecskeméten egy no-name könyvelőirodában, akkor kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!