Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az óvónő lehet az újra, aki...

Az óvónő lehet az újra, aki szakképzőből jön?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Óvodapedagógus vagyok, nem olyan régen végeztem, másfél éve.

Engem felháborít, hogy a hiányt így akarja a kormány megszüntetni.

Benne van a tervezetben és most ezen tárgyalnak.

Jóformán ezzel ledegradálják a képzést

Már nem lesz pedagógua az ember, hanem óvodai nevelő lesz.

Akkor minek kellett eddig az egyetem? Ha ezt tudom nem fizetek sok-sok pénzt az utazásra, az albérletre, az étkezéseimre, saját ellàtásomra.

Elég lett volna a szomszéd város szakközépjébe beiratkozni.

Borsod megyében élek és itt nem tapasztalom azt az óriási hiányt.

Van mindig hisz van aki munkát vált, vagy elmegy gyesre, de az más munkakörben is megesik.

Én ha váltani szeretnék pl. Nem is tudom hova mennék.

Ha minden évben 30-an végeznek miden városban, akkor túlképzett lesz a szak és el se lehet majd helyezkedni egy csomó mindenkinek.

Fizetésemelésre meg majd kíváncsi leszek.

Én lettem volna a legboldogabb, ha csak 1 évet kellett volna még rátanulnom a gimire és nem kellett volna még tovább maradni szigorlatozni, szakdogàt írni, államvizsgàzni és a sok-,sok vizsgán túl lenni.

2023. jún. 21. 07:01
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Mi a kerdes?
2023. jún. 21. 07:39
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Gondolom az a kérdés, hogy már megint nem kell diploma ahhoz, -mint ahogyan ez régen is volt-, hogy valaki óvónőként dolgozzon. (?) Igen, így néz ki a helyzet jelenleg. Nálunk vettek fel óvónői munkára olyat, akinek ped. asszisztensi végzettsége van, és önállóan fog ovis csoportokat vinni szeptembertől. Győr-Sopron megyéről beszélek, tehát lehetséges, hogy itt van hiány, mert innen az emberek könnyebben mozdulnak Ausztria irányába. Vagy eleve tudják, hogy nem nagyon fogja megérni nekik elvégezni az óvónői szakot, ezért nem is jelentkeztek. Ezt nem tudom.
2023. jún. 21. 07:57
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván lehet, ha módosítják a törvényt. Mi ezzel a baj? Ápoló is van sima és van diplomás. A szakközépiskolat végzett óvónő nem lesz óvoda pedagógus, nem ugyanaz lesz fele az elvaras, mint az egyetemet/főiskolát végzett felé és nyíl a fizetése is más lesz.
2023. jún. 21. 08:05
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Tegyük hozzá, hogy jó eséllyel nem is lesz akkora fizetése, annak, aki szakképzőből megy, mint egy egyetemet végzett óvodapedagógus, és nem egyedül visz csoportot, biztos lesz mellette pedagógiai végzettségű is.
2023. jún. 21. 08:17
 5/7 NTBS ***** válasza:
100%

A tervek szerint igen.

Várjuk meg a döntést.

2023. jún. 21. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértem a helyzetedet,érzéseidet...A cél az,hogy csökkenjen a hiány bármilyen ára is legyen.
2023. jún. 23. 12:00
 7/7 anonim ***** válasza:
77%

#3 és #4

Egy másik kérdésnél válaszolták ketten is, hogy (kb a rendszerváltás óta) a dajkai fizetés majdnem annyi, mint az óvodapedagógusi! Akkor miféle eltérés lesz a szakközepes óvónő, és a főiskolai diplomás óvodapedagógus bér között...?? Nem feltételezem, hogy számottevő eltérés lesz ebben, ha így megy tovább...

Íme:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__ovoda..

2023. jún. 23. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!