Könnyebb óvónőnek lenni, mint tanítónak? Kevesebb adminisztrációval, stresszel, nehézséggel jár? Tudna esetleg írni tapasztalatot olyan, aki óvodapedagógusból lett tanító, vagy épp fordítva? Mi volt az oka a váltásnak?
Nem. Az országos óvodai nevelési-oktatási, fejlesztési, iskola előkészítő terv, a saját terved, a napirend, készségfejlesztő foglalkoztatási terv, a napi adminisztráció, a gyerekek egyeni fejlődésének figyelemmel kísérése, értékelése, szülői értekezletek, továbbképzések, stb.
Azért, mert 3-6 éves korúak, nem kevesebb a feladat, hanem az életkorhoz igazodva más.
1#-es vagyok.
Nem kevesebb a stressz. Amúgy a stressz elviselése a pedagógus alkalmasságán múlik.
Az a pedagógus, óvodai, vagy tanítói, mindegy, aki személyisége, alkatánál fogva nem alkalmas, aki nincs a megfelelő szintű tudás, a megfelelő, a gyerekek egyéniségére, személyre szabható módszertan birtokában, az stressznek éli meg a legegyszerűbb nevelési élethelyzetet.
Minden korosztálynak törvényszerűek a problémái. Minden a pedagóguson múlik, hogy azokat hogyan éli meg: szakmai feladatként, vagy terhes egyéni sérelemként.
Ez bármely korosztályra érvényes bölcsitől az érettségiig.
Tehát nem az a lényeg, hogy melyik korosztály, hanem az, hogy te mire vagy alkalmas intellektuálisan, egyeni adottságaidban és képzettségedben.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A napi adminisztráció, a gyerekek egyéni fejlődésének figyelemmel kísérése, értékelése tehát egy óvónőnek az óvodában töltött munka után még feladata? Minden nap erre szán 2-3 órát? (Amit a tanító pl. a dolgozatjavításra, felkészülésre, a jegyek beírására fordít? ((Jó esetben csak 2-3 órát)) )
Csak beszámolókból tudom elképzelni, hogy milyen nehézségei vannak az óvónői létnek, de nagyon igyekszem feltérképezni. Eddig úgy gondoltam hogy az óvodapedagógusi lét könnyebb, a kötöttség kisebb, mostmár kezdem azt érezni, hogy ez NEM ÍGY VAN. :D Vagy legalábbis nem ilyen egyszerű.
A 3-as válaszolónak köszönöm a más megvilágítást, ez alapján újragondolhatom az egész ügyet (:D) mert én a korosztály szempontjából közelítettem meg, de valóban az lesz könnyebb, amelyikre az ember alkalmasabb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!