ELTE programtervező informatikus vagy BME mérnökinformatikus ?
Nem rég derültek ki az írásbeli eredmények és a pontjaim alapján (szóbelikre tanulok rendesen, szóval csak nem rontják majd le) bőven betudnék jutni mind a kettő szakra.
Egyenlőre eléggé tanácstalan vagyok, hogy hova lenne érdemesebb mennem, mivel még én sem tudom, hogy majd mivel szeretnék pontosan is foglalkozni az informatikán belül.
Felvire ezt a sorrendet írtam:
1. ELTE-IK programtervező informatikus
2. BME-VIK Mérnökinformatikus
2. DE-IK Mérnökinformatikus
Mindegyik, államilag támogatott, nappali.
Viszont még meglehet változtatni a sorrendet és vacilálok.
Csak szeretném meghallgatni egy pár ember véleményét, akik hasonló helyzeten estek át.
10. Mesterséges intelligenciára, gépi tanulásra gondoltam matek fedőnév alatt.
A többi értékes területet nem ismerem közelről (például operációs rendszerek fejlesztése, kiberbiztonság stb.), így azokat nem tudom e szempontból kommentálni.
N+1-edik Java alkalmazásfejlesztőnek vagy Python backend fejlesztéshez valóban overkill még a mérnökinformatika is.
-ha mezei programozó akarsz lenni akkor mind1 hogy ELTE vagy BME -> talán ELTE jobban rámegy az algoritmusokra, szóval backendhez talán kicsivel hasznosabb (de lényegében mind1)
-Data Science, AI Developer, ML, Képfeldolgozás terület: (ELTE) proginfó ajánlottabb
-DevOps, Cloud Engineer, Hálózat, Kiberbiztonság, Beágyazott rendszerek / robotika terület: (BME) mérnökinfó ajánlottabb
" még én sem tudom, hogy majd mivel szeretnék pontosan is foglalkozni az informatikán belül."
Emiatt és csakis emiatt, mérnökinfo.
A mérnökinfoval szélesebb spektrumot fogsz megismerni, vagyis nagyobb az esély, hogy találsz valamit, ami megtetszik.
A proginfon ennél azért fókuszáltabb az oktatás.
Ha pedig BME és DE is messze van, akkor BME. Jobb lehetőségeid lesznek a fővárosban, mivel több cég van ott.
Ha valaki nem tudja, hogy konkrétan melyik terület érdekli, akkor érdemes mindig mérnökinfóra küldeni, hogy megismerkedjen minél több területtel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!