Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyi államilag támogatott...

Mennyi államilag támogatott félév van?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy alap esetben 12, de a 10 félévet meghaladó osztatlan képzések esetén (mint pl általános orvosi, állatorvosi) van még plusz kettő támogatott félév. A pont 10 féléves képzéseknél jár ez a plusz 2 félév, vagy ott csak az alap 12 van?

Illetve mi van akkor ha én mondjuk először állatorvosira járok, elvégzem csúszás nélkül államin (11 félév alatt) és utána még akarok egy mesterképzést csinálni? Olyankor megmarad az a plusz kettő félév, vagy akkor már csak 1 támogatott félévem lesz a mesterre?

2023. jún. 7. 21:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A 20 PONT A tavalyi határ jelent nem jelent semmit, idén többszörös túljelentkezés van.
2023. jún. 8. 11:14
 12/13 A kérdező kommentje:

#11: Szerintem ne üsd olyanba az orrod, amihez távolról is látszik, hogy semmi közöd.

Állatorvosi esetén csak 25-tel többen jelentkeztek mint tavaly (én ezt nem nevezném többszörös túljelentkezésnek) és ráadásul idén megemelték a felvehető hallgatók számát (mielőtt belekötnél, nem a felvi alapján tudom, belsős információ), szóval ha emelkedni is fog valamennyit, 5 pontnál nem valószínű, hogy többet. Egy 440-es ponthatárnál olyan nagy ugrás, amiről te beszélsz alapból sem túl reális (előfordulhat, de akkor drasztikusan változni kéne valamelyik befolyásoló tényezőnek, ami jelen esetben nem áll fenn).

Legközelebb ha okoskodsz, legalább nézz utána miről pofázol. Így csak magadat égeted.

2023. jún. 8. 11:49
 13/13 A kérdező kommentje:

#13: Te kötözködsz, személyeskedsz az első mondatod óta. Ha nem bírod elviselni, hogy valaki visszaszól, akkor ne ilyen hangnemben válaszolj (vagy inkább egyáltalán ne válaszolj).

Egyébként meg leírtam, hogy miért tettem fel a kérdést, szóval nekem inkább úgy tűnik, hogy te nem vagy képes mondatot értelmezni.

A kérdésemre megkaptam a választ, amit mégegyszer köszönök #8-as!

Te meg kereshetsz magadnak másik kérdést, ahol kiélheted a frusztrációidat. Részemről ezt a beszélgetést befejeztem.

2023. jún. 8. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!