Ha 12 félév államilag támogatott, hogy van?
Mérnökinformatikus.
Utána jöhet a fizikus.
Eleve nehezebb a fizikus.
Másrészt könnyebb elhelyezkedni a IT diplomával.
Én pont így voltam vele, 1 félévet kellett fizetni. Az ELTE TTK fizikus BSc-vel kezdtem és utána végeztem a BME VIK mérnökinformatikus BSc-t.
Bár ha újrakezdeném akkor én is a mérnökinfóval kezdeném és utána mennék fizikára, mivel számomra jelentősen nagyobb kihívás volt a fizikus szak (bár lehet azért mert ezt végeztem először és olyan matek / fizika háttérrel amit az ELTE-n oktatnak semmi nem volt a mérnöki matek).
Mindenesetre én nem bántam megy hogy elvégeztem mindkettőt, mert stabil matek-fizika-informatika-programozás tudásra tettem szert amivel bőven még az IT szektorra jellemző magas fizetéshez képest is jól keresek és izgalmas területen dolgozom (numerikus modellszimulációk, gépi tanulás alapú becslések) ahol alkalmazom mind a matematika, fizika és informatika tudásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!