Survey statisztikával hol dolgoztok most?
Data Analystként dolgozom a Morgan Stanley-ben bruttó 750 000 + cafeteria kezdőbérrel. Pályakezdőként elégedett vagyok ezzel a pozival, hosszabb távon a Data Science a cél.
Angolt kell napi szinten használni, ajánlott erős tárgyalóképes szint.
Ha az akadémiai szint érdekel szerintem klasszikus matek msc szakkal több a lehetőség (de annyira nem látok rá arra a részre), akik végeztek a szaktársaim közül és tartom a kapcsolatot mi mind a versenyszférában helyezkedtünk el. Ott jók a lehetőségek.
Én nem erre a szakra jártam, de egy hasonlóra külföldre, és data scientistként dolgozom egy német multinál.
Egyetértek a 4-essel abban, hogy ha valaki kifejezetten data science kutató szeretne lenni, akkor egy matematika vagy proginfó alapszak + valami jobb nyugati statisztika mesterszak + PhD egy jó kezdet erre.
Ha viszont valaki társadalomtudományi kutató (pl. szociológia, marketing, közgazdaságtan) szeretne lenni erős kvantitatív vénával, akkor szerintem tökéletes a survey statisztika képzés. (Tehát ha nem kifejezetten új algoritmusok tervezésével akarod megváltani a világot, hanem mondjuk társadalmi jelenségek kutatásával akarsz foglalkozni, akkor nagyon jól jön egy erős kvantitatív mesterszak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!