Marketing bsc mellé milyen alap/mesterszakot érdemes elvégezni, amivel jól kiegészítik egymást?
Másodéves vagyok, még nincs előttem teljesen tiszta kép, hogy hogyan tovább. Szeretnék majd mesterre is menni, egyelőre a survey statisztika és adatanalitika mestert néztem ki.
Mindenképp valami keresett, akár nehezebb mestert is bevállalnék, mert ez a bsc nagyon könnyű nekem. De egy másik alapképzésen is gondolkozom. Érdekel a grafika, webdesign (bár ezekért felesleges lenne egyetemen tanulni még), a természettudományok közül főleg a biológia, egészségügy, táplálkozás, anatómia.
Túl sok minden érdekel jelenleg, így elsősorban tapasztalatokra lennék kíváncsi, milyen irányba érdemes elindulni.
Mindenképp a versenyszférában képzelem el magam, örülnék, ha a munkámat akár távolról is lehetne végezni.
Amiket néztél szerintem tökéletesek, az a baj a közgáz mesterek többségével, hogy minimális plusz tudást adnak csak és nagyon tömeg szakok (mint a vezszerv, vállfelj, marketing) szóval minden 2. közgáz mesteres e három közül kerül ki.
Viszont a survey és az adatanalitika sokkal hasznosabbnak tűnik, emellett a Pénzügy mestert említeném még érdemesnek, de az egy sokkal kötöttebb és merevebb szakmát adna, ami nem biztos, hogy illene az érdeklődési körödhöz.
Mint ugyanilyen szakon végzett és szakmabeli, teljesen egyetértek az első válaszolóval.
Ha analitikus természet vagy, szereted a statisztikát, esetleg tudsz is már kicsit programozni, akkor én is az elte survey statisztikát mondanám, vagy külföldön is nagyon klassz data science szakok vannak. Az Erasmuson (nem az ösztöndíjon, hanem a holland egyetemen) van pl. Marketing Data Analytics 1 éves mesterszak, potom pénzért (€3000 a tandíj).
Backup tervnek szerintem is tökéletes egy pénzügy mester.
Egyébként a web programozás se rossz ötlet (én is tudok), de ehhez nem kell mesterszak, csak meg kell tanulnod. Maximillian Schwarzmüller tanfolyamait ajánlom a Udemy-n (amikor éppen leértékelés van, nyilván).
Mondanám, hogy gazdasági informatika, de nem tudom, ennek a mesterszakja milyen minőségű. Vagy computer science mesterszak külföldön, de (szerintem) ennél már jobbak akkor az első opciók (data science, adatanalitika stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!