Hogyan fejleszthetném a matematikai logikámat?

Figyelt kérdés
Soha nem voltam jó matekból. Jártam magántanárhoz, mindent megpróbáltunk, de csak annyit sikerült elérni, hogy mindig pont átmenjek. Lenne egy munkalehetőségem, ahol IQ-tesztet kell írni (online kitölthetőek szerint átlagos vagyok), de a munkahely saját tesztjénél javarészt matematikai logikára épülő feladatok voltak, amiket nem tudtam megcsinálni. Nem akarok lemondani a lehetőségről, fél év- 1 év múlva újrapróbálhatom, viszont tanácstalan vagyok, hogy hogyan fejlesszem a matematikai logikámat? Esetleg ismertek bármilyen gyakorlókönyvet, ami el is magyarázza? A munkámhoz egyébként nem lesz szükség matematikai gondolkodásra, de a teszt sajnos mindenkinek ugyanaz a felvételi rendszerükben. Hogy hogyan sikerült, és mennyi kellett volna a sikerhez, azt nem tudhatom sajnos, de szeretnék rágyúrni minél jobban az ilyen logikai feladatokra.

2023. máj. 26. 11:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az alapokkal lesznek gondok. Lehet, onnan kellene kezdeni. Minél kevesebb a rutinszerűség a tudásodban, annál inkább fejtörést okoznak a középnehéz vagy közepesen komplex feladatok. Ím, az eredménye...
2023. máj. 26. 11:29
 2/2 Kólauborkával ***** válasza:
Én amikor gondban voltam régebben ilyen téren akkor elővettem az összes matekkönyvet és átolvastam. Érdemes volt.
2023. máj. 26. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!