ELTE-BTK ókori nyelvek és kultúrák (klasszika-filológia) szakról tudnátok véleményt mondani?
Milyen fajta órák vannak és kb. mennyi egy félévben? Jók e a tanárok? Tudtok e mellette dolgozni? Esetleg ha van mér belőle diplomátok, hogy tudtatok vele elhelyezkedni?
Előre is köszi a válaszokat.
Nem ELTE-s voltam, es nem ezen a szakon, de reszben bolcsesz hallgato. Ezert csak egy megkozelito valaszt tudok adni. Az alabbi linken talalod a tantargyakat, es tudsz tajekozodni bovebben.
A latin szakos ismeroseim azt mondtak, h pl. kihalasos alapon lehesz valaki utan latintanar, ha elvegzed a tanarit is. Borzasztoan alacsony a kereslet irantuk.
Ha ez a szak erdekel, akkor a tantargyakat latva el tudod kepzelni, h mi var rad. A minimalisan es a maximalisan felveheto kreditek szama szerintem az ELTE-n is meg van hatarozva, nalunk meg volt. Azon belul arra kell ugyelned, h egy kurzusnak van-e elofeltetele, vagy nincsen. (Masik targy, vizsga meglete, vagy gyakorlat). Te magad alakitod az orarendedet a lehetosegeid szerint (azaz a meghirdetett kotelezo targyakhoz igazodva). Hamarabb nem vegezhetsz, de csuszhatsz. Igazan elszantnak kell lenned, ha ezt akarod tanulni. Nem szabad, h ez csak egy kosza gondolatod legyen, h Te erre a szakra fogsz jarni, hiszen rengeteget kell olvasnod, irnod, es olyan dolgokat tanulnod, amelyeknek a hetkoznapi eletben csak nagyon kozvetve veszed hasznat. Muvelsegi szak ez leginkabb, mint h konkret forintokban merheto diplomat adna. Nem kell persze a negativ kritikakra hallgatni. Elorelathatolag nehezen fogsz ebbol a diplomadbol megelni, de soha nem lehet tudni, h a tanulmanyaid soran kivel hoz ossze a sorsod, es milyen jo munkalehetoseged adodik, vagy mennyire jomodu part talalasz magadnak :-) Aki ezt a fajta bolcselkedest kedveli, annak sok sikert kivanok, hiszen elobb-utobb, itt vagy ott, de mindenki megtalalja a szamitasat. Magam reszerol -bar ez nem volt kerdes- nem mennek bolcsesz karra a jelenlegi helyzetben, vagy ha igen, akkor a gyakorlatban jobban hasznosithato nyelvszakra. De nem tudom, h milyen az anyagi hattered, ami ezt a szakot esetleg lehetove teszi. Dolgozni biztosan tudsz majd mellette. Minden jot Neked!
Ez tök alap, mindenhol így van. 😀
Nagyon köszönöm a válaszokat, különösen a második válaszolónak ;)
Igazából úgy terveznék elmenni erre a szakra, hogy előtte már szerzek egy diplomát, most éppen nemzetközi tanulmányokon vagyok (szintén az ELTEn), csak gondoltam, hogy ezután tanulnék valamit, ami tényleg érdekel is, aztán valamelyik végzettséggel csak elboldogulok. :)
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!