Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány tantárgyból érdemes...

Hány tantárgyból érdemes egyszerre versenyezni egy diáknak ?

Figyelt kérdés

A fiam hetedikes és az éven nagyon sok tantárgyból járt versenyezni(matek, fizika, kémia, földrajz, történelem, versmondó verseny stb.), valamelyikből országos szinten is jól teljesített, valamelyiken, meg megyei szinten sem. Elég leterheltnek éreztem őt egész tanévben, pedig mindegyiket magától vállalta el, pluszba még aktívan sportol.

Szerintetek, hány tantárgyból érdemes komolyabban versenyezni, ha országos eredményeket szeretne elérni.

2023. máj. 22. 15:20
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
2-3-at mondok...
2023. máj. 22. 15:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazán jól akarja csinálni, akkor egy. Ha nagyon jó képességű, akkor esetleg kettő, de az összes ismerősöm aki OKTV országos top 10-ben volt, csak arra az egy tárgyra koncentrált, pedig az eszük megvolt más tárgyakhoz is. Ellenben akik két tárgyra készültek, azok végül egyikből sem értek el kiemelkedő eredményt.
2023. máj. 22. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:
64%
Ha ennyire megszállott, csinálja, bár nem tudom, mi értelme ennek.
2023. máj. 22. 15:42
 4/4 anonim ***** válasza:
69%
Ha a minél jobb eredmény a cél, akkor leginkább egy, kivételes esetben maximum két tárgyból érdemes versenyezni (utóbbi is akkor hatékony, ha az a két tárgy közel áll egymáshoz, pl. fizika és matek, vagy informatika és matek). Viszont ilyen fiatalon, hetedik osztályban szerintem nem baj az, ha több tárgyból is kipróbálja magát, ha ez tényleg a saját választása (és azt írod, az ő választása volt). Az országos (adott esetben nemzetközi) eredményesség az idősebb, középiskolás korosztálynál lesz igazán nagy előny, nem a 13 éveseknél.
2023. máj. 22. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!