Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakmunkás vagy egyetemi...

Szakmunkás vagy egyetemi vonalon menjek tovább?

Figyelt kérdés
Szüleim egyetemre küldenének de én nem akarok,nem tetszik semmi...Se az IT nem érdekel,mérnök se akarok lenni,viszont nem engedik hogy szakmát tanuljak.Nagybátyám hegesztő és itthoni viszonylatban elég jól keres. M.O nyugati részén kb 3800/900-as nettó órabére van.Beszéltem vele hogy szeretnék vele dolgozni aminek nem lenne akadálya mert a vállalkozó akinél dolgozik szívesen alkalmaz pályakezdőket főleg ha betanít valaki aki nekem adott lenne,és mivel majd 10 éve van a cégnél eléggé biztos pont lenne.Na már most a szüleim hallani sem akarnak róla és nem tudom mitévő legyek, mivel érdekel és tetszik a szakma de nem akarják engedni hogy én döntsek.Szeptemberben gimiben kezdek de még nem késő váltani szakiskolára de a korom miatt egyedül biztos nem válthatok sulit szóval ha volt valaki hasonló cipőben jól jönne pár tanács mit tehetek.
2023. máj. 18. 20:01
 1/6 anonim válasza:
81%
Ha 14 vagy csak, a hegesztő tanfolyamot gimi mellett lazán elvégezheted.
2023. máj. 18. 20:03
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

Ha nem érdekel sem az IT, sem a mérnöki sem az orvosi akkor lényegében teljesen felesleges egyetemre menni, mert más szakoknál jön a döbbenet hogy: "ezért tanultam x évet hogy a fizikai munkás a dupláját keresse???"

Azt pedig ne hagyd a szüleidnek hogy olyat erőszakoljanak rád amit nem szívesen csinálsz. Pl. elmész IT egyetemre, ha nem érdekel és nem teszel bele kellő energiát úgy kidobnak első évben mint rendszerint a hallgatók 60%-át, plusz informatika egy olyan terület ahol az egyetem mellett és egyetem után nagyon sok energiát kell beletenni hogy a cikkekben szereplő milliós béreket elérje az ember.

2023. máj. 18. 21:10
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Egyre tobb szakmával lehet legalább annyit keresni mint diplomával hanem többet

. Orvos-fogorvos vonal, 4-5 mernoki szak, meg pár komolyabb gazdasági szak van ami megeri számomra. Többinél lehet jobb egy szakma.

2023. máj. 18. 21:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Menj inkább technikumba, hegeszteni ott is lehet, de legalább meglesz az érettségid.
2023. máj. 19. 08:27
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
Ha később azt akarod hogy jó életed legyen akkor egyetem!
2023. máj. 19. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
87%
Egyetemen végzett vagyok, műszaki karon. Alkalmazottkent középszerű inkább az élet, persze az átlagnál jobb. Igazan jó élet, ahogy az előttem lévő írta , vállalkozásból lesz ahol magadnak keresed a pénzt nem másnak.
2023. máj. 19. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!