Milyen 11-12.-esnek lenni?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hány órátok van egy nap? miben könnyevv/nehezebb mint mondjuk a 10. osztaly? koszi szepen :)

2023. máj. 13. 18:21
 1/6 A kérdező kommentje:
könnyebb/nehezebb* :D
2023. máj. 13. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik egy év. Mondják: mindig az a nehéz és fontos, ami épp van.
2023. máj. 13. 18:42
 3/6 anonim válasza:

Ez nagyrészt iskolafüggő, de szívesen leírom neked az én tapasztalataimat, (humán tagozatos vagyok, jövőre leszek végzős).

11-ben eltűnt az órarendünkből a kémia (hála az égnek), és a földrajz (bár mivel ti már az új NAT szerint fogtok működni, nektek semmi termtud tárgyatok nem lesz, csak sima természet, így 4 tantárgy helyett egyben lesz az egész, vagy ha faktnak választod valamelyiket, akkor azt figod tanulni sima természet helyett).

No more rajzóra, helyette választani kellett ének és művtöri között, ez heti 2 órában lesz, illetve lett heti 1 társastáncunk is a szalagavató miatt.

Eljön a faktválasztás, amikor ugye kiválasztod hogy miből szeretnél emeltezni. Ezek az órák általában 8-9-10. órákban vannak megtartva, ezzel leterhelve téged a nap végére. Kellemes, nem?😃🔫 Amúgy ez nem kötelező (én sem járok faktra mert nekem nem szükséges, nem olyan irányba megyek tovább), de nagyrészt csak akkor fogsz tudni emeltezni az adott tárgyból, ha faktra mész belőle, vag, jó magántanárod van.

Nekem heti 35 órám van úgy hkgx nem járok faktra, de ha járnék akár 40 is lehetne (és ebben nincs benne a tömegsportos tesióra, ha nem jársz egyesületbe).

Nálunk egyik tanár sem hatódott meg annak hallatán hogy 11-esek vag,unk, ugyanúgy szivattak mi ket halálra, és továbbra is mindegyik azt hiszi, higy az ő saját tantárgya a legfontosabb. Ez valszeg az érettségiig sem fog változni sajnos.

Az a fontos hogy az érettségi-tárgyakból, és a választott faktos tárgyadból nagyon hajts, akkor nem lehet baj. Kezdd el kiválogatni hogy melyik tantárgyból van feltétlenül szükséged jó jegyekre, és melyikből nem. A többit nyugottan leszarhatod, ha a többiből nem vagy jó, azt csak az összátlagod bánja. A tanárok meg ígyis-úgyis szivatnak majd akármi van. De fontos hogy kapcsolódj ki valamivel suli után, relaxálj, mert nagyon megterhelő ez az időszak, és azzal tudaz a legtöbbet segíteni magadnak, ha fejleszted magad, és elég időt szánsz magara!

Remélem tudtam segíteni:)

Üdv: egy 11-es lány, aki nagyon be van szarva a végzős évtől és az érettségitől😅😅

2023. máj. 13. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!:)

11.-es vagyok egy jó gimnáziumban.

Őszintén szólva, jobban elvagyok ebben a tanévben mint tavaly:D. Tavalyhoz képest kiesett a kémia, föci, infó, nekem a német is, mert előrehozottan megcsináltam az érettségit. Bejöttek a faktok, nekünk kötelező volt 2-t választani, ez plusz 6 órát jelent, de mivel kiestek az előbb már említett tantárgyak így nincs több órám tavalyhoz képest, sőt, kevesebbet kell bent lennem.:)

Szeretem, hogy több idő van a számomra fontos tantárgyakra és azt, hogy idén már csak 5-6 óráim vannak naponta.

Olyan szempontból nehezebb, hogy mostmár tényleg hamarosan itt az érettségi, pontosabban 1 év múlva, új követelményrendszerrel, új felvételi követelmenyékkel, amiket nyomon kell követni. Én is azt tudom mondani, mint a #3-as sorstárs, jól kell faktot választani(megéri), amiből érettségizel, azokat a tárgyakat kell nagyon megnyomni. Ha év közben tanulsz, becsületesen készülsz, úgy az érettségin sem lesz baj.

Én személy szerint már várom a végzős évet, várom a programokat(szalagavató, ballagás,stb), én az idén ballagóktól is azt hallottam, hogy a végzős év a legjobb. Stresszes, készülni kell, mindig van valami, de ilyenkor tényleg a fontos tárgyakon van már a hangsúly, nem úgy mint pl 10.-ben, hogy 13-15 féle tantárgyat kellett tanulnunk, amiből kb 5 ha érdekelt.

Sok sikert, kitartást.;)

2023. máj. 13. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:
A +6 óra faktot úgy értem, hogy az alapon felül +3 óra mindkét tantárgyból. Esetemben: akik nem vettek fel matekfaktot nekik heti 3 órájuk, nekem 6. Töriből is alapból van 3 óránk, de mivel faktos vagyok, így rájön a +3 faktos óra, így azt is heti 6 órában tanulom.
2023. máj. 13. 20:38
 6/6 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem az volt a tapasztalatom, hogy sokkal nyugodtabb volt a végzős év. Én előrehozottaztam emelt angolból, szóval egy faktom meg az órarendi angolóráim lyukasórák lettek és felszabadultak. Azokon tudtam házit írni, pihenni, majd a végén tanulni. Idővel még több órám szabadult fel mivel a héten azokból a tantárgyakból amikből a többség nem érettségizett viszont egy ember igen, a tanár arra az egy emberre figyelt. Összességében annyi órám volt, mint 11.-ben (már ha a lyukasokat annak vesszük). Mivel emelt töriztem, a végén a lyukasóráknak nagy hasznát vettem és körülbelül mindegyiken tanultam. Meg az is a 12. előnye, hogy megkönnyebüléssel töltött el az, hogy ha ennek vége, akkor még egy ilyen merev, rugalmatlan rendszerben már nem kötelező működnöm (nyilván egyetemen is tanulni kell meg a munkahelyek közül is vannak nagy számmal kizsákmányolók, de ott már azért nagyobb a választási lehetőség). Sok szerencsét a továbbiakban és ha nem életed legszebb éveid lettek a középsulis évek, ne keseredj el :) Ez csak egy töredéke az életednek és bizonyos szempontokból ebben vagy a legkiszolgáltatottab (pl.: család befolyása). Mindenkinek más az útja, sok sikert kívánok mindegyikőtöknek :)
2023. máj. 15. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!