Hogy tudnám igazán fejleszteni a szókincsmet?
Igen de nem igazán jön össze.
Pszichológiai és spirituális témakörben szoktam leginkább könyvet választani.
5-ös hozzászóló, figyi, ez mire jó? Miért jó egy ilyen hozzászólást megírni? Komolyan, tartalma nincs, mondanivalója nincs. Vagy én nem értem. :D :D ...és senki más sem. :D Ellenben megsérted a másikat, rossz hangulatot keltesz.
Egyetértek azzal, hogy a szókincs nem bővül egyértelműen az olvasással, sajnos csak ha szépirodalmat olvasol, vagy tényirodalmat. Ez utóbbinál a szakszókincsed bővül, de nem ez volt a kérdés.
Szerintem ha írsz, rövidebb elbeszéléseket, esszéket, bármiről, ami jól esik, azzal is segítesz magadon. Nem bővíti a szókincsedet, hanem a meglévő használatát fejleszti. Hamarabb jutnak eszedbe szinonímák, az írással megszokod, hogy precízebben, kreatívabban fejezed ki magad, nagyon hamar megjelenik a beszédedben.
Ne magas röptű irományokra gondolj, csak írj le egyszerű történeteket, megmutatni sem kell senkinek, magadnak írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!