Pénzügy és számvitel vagy kereskedelem és marketing?
Jövőre szeretnék egyetemre jelentkezni, az alábbi két szakon gondolkozom.
Úgy hallottam, hogy a pénzügy és számvitel sokkal piacképesebb, viszont nehezebb (amivel nincs is bajom, mert szeretem a kihívásokat) csak sokak szerint száraz és unalmas tud lenni.
A matekot szeretem és viszonylag jól is megy, viszont olyan munkát szeretnék a jövőben végezni ami változatos és nem túl unalmas, monoton. Emiatt gondolkozom a kereskedelem és marketing szakon, az számomra sokkal változatosabbnak és talán érdekesebbnek tűnik, mint a pénzügy.
A pénzügy számvitel tényleg olyan unalmas és monoton lenne?
Melyikkel járnék jobban ha elvégezném? Gondolok itt az elhelyezkedési lehetőségekre, fizetésre stb.
Szívesen meghallgatnék személyes tapasztalatokat és véleményeket 😊
Vannak emberek, akik fura módon lázas izgalomba tudnak jönni a pénzügyektől. De a számvitel még nekik is unalmas. :)
Maga a pénzügyes szakma nem feltétlenül uncsi. Vannak nagyon izgalmas munkák vele, pl vállalati stratégia, befektetések stb.
Összességében a psz szakot ajánlom én is, piacképesebb és erősebb is (mondom ezt marketingesként).
Ha viszont nagyon jó vagy matekból, akkor az alk. közgazdaságtan vagy a GPME mèg sokkal jobb szakok. De a pénzügy-számvitel sem rossz.
Mindkét szakot közepesen nehéznek mondanám. Marketing 5/10, psz 6/10 nehézségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!