Melyik egyetem legyen?
Szóval beadtam a jelentkezésem a DE pedagógia alapszakra ahová nagy az esélyem a bekerülésre. Egészségügyi okok miatt nekem teljesen online munkarendben lenne az egész oktatás/fejlesztésem így itthonról tanulnék de itt sajnos nem kapok ösztöndíjat.
A Pünkösdi Teológiai Főiskola pasztorálpszichológia specializációjával szemezgetek egy ideje lényegében ezzel a szakkal is lehet nevelő gyermekintézetekben lakásotthonokban. Ha a Pünkösdire megyek egy fél éven át 60. ezer forint majd a második fél éven keresztül 30. ezer ösztöndíjban részesülnék itt is szintén távoktatás lehetősége biztosított. Ösztöndíjas azért szeretnék lenni, mert szeretném a szüleimet támogatni ezzel az összeggel havonta. Szerintetek melyiket válasszam? A teológus képzés maga 6. féléves és én úgy tudom a nevelői szak mellett minden szociális helyen dolgozhatok az egyházban nem szeretnék dolgozni. Ti mit tanácsoltok?
A Debreceni Egyetemen a pedagógia szak csak nappalin indul, s ott minden államilag finanszírozott hallgató kaphat ösztöndíjat. Egyébként nehezen hiszem, hogy neked megengedik, hogy egyáltalán ne járj be az órákra, és az egészet távoktatásban csináld. Lehet különleges indokkal egyéni levelezős munkarendet kérni minden egyes félévre, de ezt nem biztos, hogy megadják, s ha megadják, akkor is az órák egy részére be kell járnod. Biztos, hogy ennek teljesen utánaérdeklődtél?
Megkérdezhetem, hogy mi az az egészségügyi ok, ami miatt nem járhatsz egyetemi órákra, ám arra alkalmasnak tartod magad, hogy nevelőtanár legyél? Elég nehéz ilyet elképzelni. S arra sajnos felkészülhetsz, hogy a leendő munkáltatóid nem szívesen vesznek fel egy tartósan beteg embert főállásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!