Mi legyen a következő lépésem, néhány tanácsot kaphatnék?
Az érettségim sajnos nem lett valami fényes (minden 2-es lett), és így esélyem sincs bejutni bármilyen felsőoktatásba. Olyan szakmát szeretnék viszont, amihez kell diploma, ill. más is érdekel, de ahogy látom az álláshirdetésekben a legtöbb szakmához kérnek felsőfokú végzettséget.
Nem érzem magam arra alkalmasnak, hogy egyetemen tanuljak, mindenki mondja, hogy egyáltalán nem nehéz csak tanulni kell, viszont én képtelen lennék megtanulni pl. 100 oldalt vizsgaidőszakra stb...(gimnázium alatt is kiderült, hogy nekem 10x annyi időt kll ráfordítanom egy anyagra, mint másoknak) és dolgozni mellette. Egzisztenciálisan viszont jobban érezném magam, ha lenne egy diplomám.
Olyan szakmát szeretnék, amivel nem kell nélkülöznöm és hónapról- hónapra élnem (most ez van) , viszont az a 2 szakma, ami érdekel és nem keresnék vele rosszul megköveteli a diplomát.
Sajnos anyagilag sem tudom finanszírozni az újra érettségik árát plusz a a magántanárt, aki felkészítene, szóval ez így elég kilátástalan.
Iszonyatosan megbántam anno, hogy nem tanultam ( bár ez így nem teljesen igaz, mert félévkor 1-2 tantárgyból 4-es, 5-ös voltam,de az érettségim 2-es lett azokból is) és nem akarom elhinni, hogy ennyire rossz kilátásai vannak azoknak az embernek, akiknek nincsen diplomája vagy Juniorként nincs 1-2 év tapasztalata.
Pár ötletet / jótanácsot kérhetnék, hogy esetleg más perspektívából lássam a dolgot.
Még annyival kiegészíteném, hogy elvégeztem egy projekt menedzser/ pályázatíró képzést, viszont sehol nem tudtam vele elhelyezkedni, mert mindenhova tapasztalatot kérnek. ( nyilván egyik cég sem szeretne egy juniorral szenvedni).
Nem a megoldást várom másoktól csak már régen egy irányból látom ezt a témát és szerintem jó lenne, ha több oldalról is meg lenne világítva.
Az egyik eü, hogy szemet vizsgálhassak (nem szemorvos) a másik pedig menedzser rés (IT projekt menedzser) vagy valamilyen hozzám közelálló projekt lemenedzselése.
A megértés + a megjegyzés is.
A töri és a magyar jól ment, ott rajzokkal tanultam meg az anyagot, ill. a nyelvek is , mert szorgalmas voltam és leültem megtanulni a szavakat, de németül pl már ne tudok, az angolt pedig újrakezdtem egy nyelviskolában.
IT területre esetleg bejuthatsz mint manuális tesztelő és onnan válthatsz később cégen bellül. Ahhoz kb egy ISTBQ tesztelői képesítés kell és ennyi.
Projektmenedzser felsőfokú képzettség nélkül max sok év tapasztalattal lehetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!