Megéri angol vagy töri tanárnak menni?
Sokat gondolkoztam, hogy milyen irányba mennék tovább és nagyon szívesen tanulnék középiskolai tanárnak. Tudom, hogy jelenleg nagyon rossz a tanárok helyzete, de engem ez a szakma az ami tényleg vonz. Minek érné meg jobban tanulni angol tanárnak vagy törinek? Megérné, ha külföldre kimennék tanulni, majd dolgozni? Milyen szakot kell elvégezni, ahhoz hogy ebben a szakmában dolgozhassak? Melyik egyetemken lehet tanulni?
Köszönöm előre is a válaszokat :)))
"nagy a lemorzsolódás, nem véletlenül"
Ezt hogy érted? Ha azért nagy, mert kevés a fizetés, akkor minek kezdtétek el egyáltalán? Ezt már előtte is tudhattátok...
Vagy azért kezdtétek el, mert azt hittétek, biztos nem is kell sokat dolgoznia egy tanárnak, azért kevés a fizetése, az egyetemen viszont már az első félévben leesett sokaknak, hogy egy tanár nagyon is sokat dolgozik?
Én nem mondom, hogy ne emeljék meg a tanárok fizetését, mert igenis emeljék meg, méghozzá jócskán, nem úgy, hogy csak évek múlva érje majd el a diplomás átlagbér 80%-át a fizetésük, hanem úgy, hogy holnaptól elérje a diplomás átlagbér 120%-át, hiszen tanárhiány van!
De azért aki a fizetés miatt akarna tanár lenni, az inkább tényleg ne legyen...
Igen, nekem is az van amit a 13 as leír, csak én végigszenvedtem az egész tanárit, aztán meg amikor tanár lettem akkor borzasztóan kikészültem. Igen, sem anyagilag sem erkölcsileg nem éri meg, semmi jövőképet nem kapsz miután 25 évesen frissen végzel az egyetemen, más addigra meg már kocsit házat vesz kb... Jó, nyilván nem mindenki de nekem kb még egy hitelre sincs esélyem.
Végig szenvedtem a gyakorlatot és még lelkileg is nagyon megterhelő volt mert nagyon nehéz volt a diákokkal.
Van jobb, hidd el. Azóta én is mást csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!