Mennyire nehéz az ELTE-IK Programtervező informatikus szak emelt matek nélkül ?
Sziasztok, most fogok érettségizni és a bejutással szerintem nem lesz sok problémám. Elmúlt két évben kitűnő tanuló voltam. Informatikából (97) és angolból (98) már tettem előrehozott érettségit, illetve most októberben szintemelőztem informatikából (96). A többletpontokat meg felsőfokú angollal és sport eredménnyel kimaxoltam.
Viszont végig középmatekra jártam. 80-85%-ra tudom megírni a közép matekot, eddig a legjobb ami sikerült az 89%-os lett.
Így mennyire leszek lemaradva azokhoz képest, akik hasonló szinten teljesítették az emelt matekot, ha bejutok ?
BME VIK Mérnökinfóról tudok csak nyilatkozni, de szerintem az is hasznos.
Nálunk minden 100%ban elmondtak előről, ami szükséges volt az adott tárgy teljesítéséhez. Az persze más kérdés, hogy kb 2 évnyi középiskola anyagot ledarálnak kb 1 előadás alatt, de minden elhangzik. Nálunk Analízis 1 első eladásán matematikai axiómákkal indult.
Meg persze sok olyan emeber is elbukta a matekos első tantárgyakat, akik emelt érettségit írtak. Az nem mentesít semmi alól. Ismertem is olyat, aki így kibukott az egyetemről. (Technikailag nem kibukott, de nem volt értelme folytatni)
Nálatok igaz több a matek, de szerintem ez rátok is igaz.
Bővel vállalható a 85%, nagyon sokan vannak ennél rosszabb eredményekkel is és megoldják. Persze nem egyszerű, azért kell tanulni elég sokat.
#1-el vitatkoznék azért, a matekot nem kezdik elölről, egy pár hetes ismétlés van, utána meg jön az egyetemi anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!