Pilóta képzésnél mik a követelmények?
30 vagyok, van négy szakmám és érdekel a pilóta képzés. Nem végeztem egyetemet, érettségivel rendelkezem.
Úgy hallottam először hobbi pilótának lehet tanulni és megszerezni egy alapot, majd a következő szint a kereskedelmi pilóta képzés, egész a nagy gépekig.
Annyi kérdésem lenne hogy mennyire nehéz, mennyire kell hozzá nagy matematikai tudás? Illetve melyik iskolához érdemes mennyi tanulni? elsőnek csak hobbi szinten érdekelne, aztán meglátom a továbbiakat mennyire szeretnék belemélyülni. Hallottam még hogy be kel lépni valami klubba, milyen repülős klubok vannak?
Inkább más vonalon csinálj céget, karriert, gazdagodj meg, és hobbiból repülj, mint Hadházy. (Ennek szükségleteiről, lehetőségeiről érdeklődj a hozzád közel eső repülőklubban.)
A nemzetközi politikában bekövetkezett változások eredményeképpen több tíz évig mérhetően lecsökken a civil légitársaságok teljesítménye. (Pl. a megemelt üzemanyag-költségek miatt.) Inkább leépítés jön, csökkentik a személyzetek létszámát.
A katonai repülés élénkül, de oda a korod miatt -legalábbis pilótaként-már nem kerülhetsz be.
Ajánlom még figyelmedbe a vitorlázórepülést, anyagilag elérhetőbb, mint a motoros gép.
A sima vagy motoros sárkányt nem ajánlom, túl sok halálos balesetéről tudok.
Hobbi szinten érdekel először, de elgondolkodtam munkalehetőségként is. Szép és érdekes szakmának tűnik. Tudsz esetleg ajánlani olyan klubot ahol érdemes érdeklődni? Látok pilóta képzéseket neten, de érdekelnének a tapasztalatok.
Ezek a leépítések nem tűnnek túl kecsegtetőnek, az a baj manapság már nem tudni mit éri meg csinálni. Mindenesetre a repülés egy régi álmom ami mostanában elkezdett foglalkoztatni. Még ha csak hobbi is maradna szívesen belevágnék.
A netről nézd ki, melyik klub esik nagyon közel hozzád. Oda menj el. Kedvcsinálóul:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!