Anglisztika szakon van lehetőségem egy másik nyelvet tanulni, hogy abból letegyek egy középfokú nyelvvizsgát?
Anglisztikás vagyok Szegeden (vagyis félig-meddig, a tárgyaim már megvannak, de a záróvizsgám még hiányzik). Van lehetőséged, a bölcsész szakokon kell úgynevezett minort választani. Ezt külső szemlélőként nehéz lehet megérteni, a minor gyakorlatilag egy második szak, amire külön jelentkezni kell általában az első év végén, és ha felvesznek, akkor azt tanulod, amit a rendes szakosok, csak persze kevesebb óraszámban, a tanterv is úgy van összeállítva a rendes szakodon, hogy a minort is beleszámítják. Ez nem tudom, mennyire érhető, ha nagyon nem az, akkor szólj és elmagyarázom egyszerűbben, ha tudom :D
A minor szóval teljesen ingyenes, beleépül az órarendedbe, azt viszont nem tudom, hogy milyen szintre hoz fel, mert én fordító-tolmácsra jártam, nem nyelvire. Ezen kívül pl. Szegeden az egyetemnek van nyelvi központja, ahol az egyetemisták ingyen járhatnak nyelvórára, ugyanúgy kell jelentkezni rá, mint a sima órákra, ugyanúgy van számonkérés stb. Ennek is érdemes utána nézni.
Remélem, azért nem lett túl nagy katyvasz, amit írtam :D Szívesen válaszolok, ha van még kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!