Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felnőttként másoddiplomának...

Felnőttként másoddiplomának megéri a jog ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Kisgyerek korom óta érdekelt a jog, de pályaválasztáskor lebeszéltek róla és azóta is (~10 év) sokszor gondolkozom rajta, hogy munka mellett, levelezőn elkezdeném másoddiplomaként a jogot. Eddig az szegte a kedvem, hogy min. 5 évig nagyon sok energiát és szabadidőt emésztene fel.

Szerintetek megéri legalább elkezdeni a jogi egyetemet? (Harminc egy-két éves lennék jó esetben mire elvégzem, szakmát váltani sem feltétlen szeretnék, de a jogi tudás jól jönne a mostani helyemen is)

2023. ápr. 9. 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Gondoltam leírod a jelenlegi szakmád, úgy több értelme lenne a kérdésnek. Amúgy ha a harmincas éveid elejére elvégzed, és nem is terv a pályaváltás, akkor simán oké, főleg ha tényleg érdekel.
2023. ápr. 9. 15:36
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Én is most fogom kezdeni szeptembertől levelezőn, közgazdász diplomám van, ebben is dolgozom. Véleményem szerint, ha tényleg ilyen területen dolgozol, akkor megéri. Én is 30 éves leszek, mire végzek.
2023. ápr. 9. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:
97%

Kérdés, hogy a tudás vagy a tudással vegyes szemlélet jönne jól, mert utóbbit csak tényleges jogi munkában szerzett tapasztalattal tudod hasznosítani. Én nagyon sokszor tárgyalok (értsd: szerződéskötés) olyanokkal, akik elvégezték a jogot, de egy perc gyakorlatuk sincs, és objektíve mondom, hogy nehéz azzal tárgyalni, aki "tankönyvi".

Nyilván többet ér, mint a nullkm, de nem ér ennyit, mintha tapasztalatod lenne.

2023. ápr. 9. 16:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csináld. Kre ájk-n a levelezőn 30 felett van az átlag életkor. Ígyis-úgyis eltelik a következő 5 év, akkor miért ne töltenéd tanulással?
2023. ápr. 11. 09:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van szaktársam aki kb 25 évesen kezdte meg vannak még jópáran akik 20-22 évesen kezdtek neki a jognak. Ha érdekel és el szeretnéd végezni szerintem még nem vagy elkésve.
2023. ápr. 24. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!