Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 4-es közép matek érettségivel...

4-es közép matek érettségivel mérnöki? Vagy még se próbáljam?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 6. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen mérnöki?
2023. ápr. 6. 18:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Gépész
2023. ápr. 6. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen számít az érettségi eredmény, sok helyen elég alacsony ide a ponthatatar. Deriválás, integrálás nekem a 3-as matek tudasommal is ment, bár más mérnöki szakon voltam, anal1-2 ugyanaz, gepeszeknek meg van anal3 is (vagy mas néven ugyanez)

(gimis jegyeim végig 3-asok voltak, érettségi épp hogy 4-es)

Ha amúgy van hozzá érzéked, felfogó képességed, és szeretnéd ezt tanulni, akkor hajrá. Sokat kell majd feladatokat gyakorolni, meg seggelni, de a 4-es az egy jó jegy. :D

2023. ápr. 6. 18:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Aggódom mert az országos próbaérettségim 3-as lett, és a magántanárom azt mondta hogy szégyen 😭😭
2023. ápr. 6. 18:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha már jelentkeztél, akkor ne parázzál, készülj az érettségire mint állat és próbáld megírni. Ha még nem jelentkeztél, akkor lebeszélnélek róla, nagyon nehéz szak, a 4-es matekosok, fizikások bukdácsolnak rajta, a munkaerőpiac meg túltelített, nehéz elhelyezkedni. Ami sokkal jobb lehetőségeket kínál, az például egy gazdaságinformatika szak, vagy valamilyen gazdasági szak (elsősorban pénzügy-számvitel, de jó az összes többi is), ezek nagyon piacképes szakok, és érdekesek is, könnyű velük elhelyezkedni, a gépészeknél sokkal jobb fizetésért.
2023. ápr. 6. 20:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Négyes érettségivel lettem mérnök, először buktam is az egyetemi matekot

. De aztán eldontottem, hogy végzek és megcsinálom. Az egyetemi matek jó része inkább kitartas és gyakorlás kérdése. En matek és mechanika tárgyakból eljutottam oda, hogy 4-5 koruli vizsga jegyem is volt a végére és volt, hogy a legjobb zht én írtam az évfolyamból. Úgy, hogy elsőre az analízis keményen bukta volt,vizsgáigsem jutottam el. Jartam magán zárthelyi illetve vizsga felkeszitőkre ( facebook csoportokba fent van egy csomó előző éves zh illetve vizsgasor lehet gyakorolni ) , bejartam több gyakorlatra is , hátha más tanarnal jobban megertem az adott anyagot illetve ìgy több feladatom volt gyakorolni. Aztan ezenkívül tanultam jegyzetekbol meg mindenhonnan ahonnét lehetett. Nem volt egyszerű. De ha akarod és teszel erte nem lehetetlen.

2023. ápr. 9. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!