Milyen egyetemet tudnék választani?
Figyelt kérdés
Magyarból jó vagyok, szeretem is, de más fő tantárgy nem nagyon érdekel. Matekból és töriből gyenge vagyok, ha a jegyeimet sikerülne feltornászni, nem marad meg sokáig, meg nehezen értem meg. Vendéglátós technikumba járok, érdekel is, de az ilyen egyetemek inkább föci (ami csak nem érdekel), töri, matek érettségit kérnek, abból is egyet emelten. Érdekel a pszichológia, csak nem nagyon tudnék plusz pontokat szerezni. Szeretek beszélni, gondolkodtam rajta, hogy valamilyen cégnek, vagy éppen egy adott étteremnek a vezetője legyek.2023. ápr. 4. 10:56
1/2 anonim válasza:
Menjél Vendéglátóipari Főiskolára, bár nem tudom, oda mikből kell felvételizni. Elmehetnél könyvtár szakra talán, de ott is kell a töri. Ha csak magyarból vagy jó, akkor örülj annak, hogy tudod értékelni a magyar és a külföldi irodalmat, a költőket, hogy szereted a verseket, hogy szeretsz olvasni. Miért kell rögtön egyetemre menni? Annyi szakma van, keress egy olyat, amit szívesen csinálnál. Legyél például mentőápoló vagy bármi.
2/2 A kérdező kommentje:
A vendéglátóhoz kellenek azok, amiket felsoroltam.
Egyetemre meg azért, mert a faktokat most kell kiválasztani, tudnom kellene, hogy miből faktozzak, de a jobb egyetemek meg kérik az emeltet. Tovább tanulni azért lenne jó, hogy ha vlmi vezető pozíciót szeretnék egyszer.
2023. ápr. 5. 22:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!