Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemet lenne érdemes...

Melyik egyetemet lenne érdemesebb választani mesterképzés szempontjából?

Figyelt kérdés
Pénzügy mesterképzésre szeretnék menni levelező munkarendben, tehát a Corvinus sajnos nem játszik. A többi lehetőség közül szerintetek melyikkel járnék a legjobban? Sokan mondják az ELTE képzését, viszont a mintatanterve számomra nem tűnik túlságosan meggyőzőnek. Ezzel ellentétben a BGE-nek kifejezetten tetszik a mintatanterve, viszont erről meg sok rosszat hallottam. Bármilyen tippet vagy tapasztalatot szívesen meghallgatok, ami esetleg segíthetne a döntésem meghozásában.

2022. dec. 10. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
97%
Én csak annyit tudok hozzászólni, hogy a BGE elől menekülj.
2022. dec. 11. 06:27
 2/4 anonim ***** válasza:

ELTE: Pro: Az órák csak szombati napon vannak, könnyen összeegyeztethető a munkával. A tananyagról a diasorokat elérhetővé teszik óra előtt vagy utána néhány nappal. Az előadások visszanézhetők videós formában is. A tanárok minden segítséget megadnak, hogy sikeres vizsgát tegyen a hallgató.

Kontra: Legtöbb óra első félévben még minden hallgatónak azonos, így nem igazán ismertem meg a szaktársaimat. Talán egy olyan órám volt, ami külön csak az én szakirányomnak volt.

Nekünk nem kell beadandó feladatokat írni. Leadják a tananyagot, elővizsga lehetőség legtöbb tárgyból van. Így lehet jegyet szerezni vizsgaidőszak előtt.

Személyes tapasztalat: Én kicsit több szakirányos tárgyat vártam már az első félévben is. Egy kicsi hiányérzetem van emiatt.

BGE:

Pro: Kezdetektől a szaktársaiddal tanulsz, így már a képzés elejétől tudtok egymástól segítséget kérni.

Kontra: Az órák péntek délután is vannak már, ezeken is érdemes részt venni vagy elkérni az anyagot/csoporttárssal átbeszélni. Rengeteg beadandó feladat is van, kolléganőm volt hogy éjszakákig tanult/készült/írta ezeket. Ők így tudtak jegyet szerezni a vizsgaidőszak előtt (ha jól emlékszem).

Összességében teljes más a kettő iskola (oktatás, számonkérés módját tekintve is). Nekem személyes tapasztalatom az Elte-ről van. Viszont kolléganőm a BGE-n végezte a mesterképzést néhány éve. Így van mindkét helyről információm.

2022. dec. 12. 08:25
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Kedves 2. válaszoló. A válaszod rendkívül hasznos volt, viszont esetleg egy olyan kérdésem még lehetne, hogy szerinted pénzügy és számvitel alapszak után megéri e az ELTE-t választani? Mivel ahogy néztem rengeteg átfedés lenne az ottani tanterv és az alapszakom tantervében az első félév után is és nem tudom, hogy az a képzés adna e annyi pluszt, mint amit egy mesterképzéstől elvárnék. A leírásodból, mint intézmény sokkal szimpatikusabbnak tűnik egyébként az ELTE.

2022. dec. 12. 12:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Bővebb infóm még egyelőre nincsen róla, idén szeptemberben kezdtem csak el a képzést. Így az első benyomásaimat tudtam megosztani veled. A tantárgyaknak a tantervei csak a Neptunban elérhetők, onnan tudnék lementeni még infókat.

Van Facebookon van egy csoport: ELTE GTI Mester. Ott is tudsz kérdezni, másodévesek biztosan fognak tudni segíteni!

2022. dec. 13. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!