BME Mechatronikai mérnök szakon milyen programozási nyelvet tanulnak?
Sziasztok!
BME-re készülök mechatronikára, és kéne egy kis segítség.
Tudok már elég jól pythonul, és szeretnék megtanulni egy olyan programnyelvet, aminek a jövőben hasznát tudom majd még venni.
Azt tudom, hogy beágyazott rendszereknél (fő célom ennek a megtanulása) a C és a C++ a legelterjedtebb. Ezek közül BME mechatronikán melyiket használjátok? Vagy valami más tipp?
Segítségeteket előre is köszönöm!
#1 és C vagy C++ szerinted?
Amúgy pythont nem beágyazottra tanultam meg.
C, C++ és LabVIEW az oktatott programozási nyelvek.
Ha a beágyazott rendszerek a cél, akkor a C és C++ a fontosabb, de ahogy #3 írja, a Python sem felesleges. Én a C-vel kezdeném a helyedben, ami amúgy is alap, egy csomó olyasmit elsajátíthatsz vele, amit a Python elfed. Az biztos, hogy nagyon szigorúnak és kényelmetlennek fogod érezni elsőre, de hidd el, hasznos! Utána a C++ egy jó eszköz arra, hogy megismerkedj az objektumorientált paradigmával.
Szia!
Adaptív rendszerek modellezése c. tantárgy laborjain csak a Python nyelvet használjuk.
Üdv, BME mechatronika MSc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!