Átlagos IQ elég egy egyetemi nyelvszak abszolválásahoz?
Az IQ-d elég, viszont a nyelvszak amúgy semmire nem jó.
Inkább válasz más szakot és MELLETTE tanulj nyelvet.
#3 Azért ez túlzás, mert értelmi fogyatékosságot is (többek között) IQ teszttel mérnek. De abban igazad van, hogy normál tartományon belül nincs sok jelentősége.
Kérdező: ez egy teljesen jó IQ, nincs vele probléma. Hidd el, nem csak 130-as IQ-jú emberek járnak egyetemre, közel sem. Kellő tanulással ennél jóval gyengébb képességekkel is el lehet végezni az egyetemet, nyugi.
Viszont azt tudom javasolni, hogy mielőtt egyetemre mész tanálj magadnak jó módszereket a tanuláshoz, mert a magolás csak ideig óráig lesz elég. 130-as IQ-val is el marha könnyen elvérezhet az ember az egyetemen, ha nem tud normálisan tanulni. Bár nyelv szakon lehet, hogy el lehet lenni magolással, ezt nem tudom, de ártani nem árt, ha keresel másfajta módszereket is.
Aki szerint egy nyelvszakot mindenki el tud végezni, az mivel magyarázza, hogy az emberek többsége képtelen megtanulni egyetlen egy nyelvet is a magyaron kívül??? A nyelvszakohoz ugyanis legalább két nyelv kell, de általában több.
(Mielött beleköt egy idióta, nem nyelvszakos vagyok, csak beszélek több nyelvet, ezért van fogalmam arról, hogy nyelveket tanulni nem annyira egyszerü.)
"Átlagos IQ elég egy egyetemi nyelvszak abszolválásahoz? ... IQ teszteken 99-117 közé esett az eredményem ... ,, hivatalosan " pedig 114-es értéket mértek."
Akkor átlag feletti az IQ-d, hiszen az átlag 100.
"az emberek többsége képtelen megtanulni egyetlen egy nyelvet is a magyaron kívül"
Vagy csak meg sem próbál.
"A nyelvszakohoz ugyanis legalább két nyelv kell, de általában több."
Miért kéne legalább kettő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!