Mérlegképes könyvelői képzés tanár segítsége nélkül lehetséges?
Mindent igyekszem megtenni annak érdekében hogy egyszer könyvelő lehessek. Azonban a helyzet az, hogy a képzést tanító tanárok közül az egyikük (aki a legtöbb mindent tanítja) szörnyen végzi a munkáját. Sokszor agresszív, nem segít a diákoknak még akkor sem ha külön megkérik rá. Kiabál, és mindent elhadar gyorsan a tanórákon. Érthetetlenül magyarázza el az anyagokat, sokszor felkészületlenül tart órát, vagyis az órán kezdi el szerkesztgetni, átírni a később megoldandó feladatokat. A táblára sem igazán ír, csak beszél a dolgokról amiket nem is igazán ért mindenki. Az is előfordult, hogy előzetes jelzés nélkül nem ment be órát tartani, és mindenki várt rá. Ebben a tanévben ezen a képzésen 50+ diák indult, mostanra 15-en vannak nagyjából.
Ez az iskola van a legközelebb hozzám, illetve ezt ismerem a legjobban ahol ez a képzés folyik.
Érdemes lenne jelentkeznem, tudván, hogy tanári segítséget nem igazán fogok kapni a képzés során?
Már tanultam némi alapot könyvvezetésből, azonban jól tudom, hogy rendkívül összetett tantárgy.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Amikor már a NAV készíti el sokak adóbevallását, a Számlázz pont hu és a Billingo, valamint a Quick naprakészen vezeti a bevételi és a kiadási nyilvántartásokat, valamint a megmaradt KATAsok és az átalányosok adóbevallását is képesek ezek a programok elkészíteni, akkor te ebben a szakmában úgy az elkövetkező 10 évben mégis milyen potenciált látsz?
Tisztában vagyok vele, hogy a könyvelés nem ennyiből áll, de nagy jövő azért nincs szerintem ebben a munkakörben.
#2 rengeteg igazság van az 1es válaszban.
Itt az emberek nagy része fordítva ül a lovon, és nem látja, hogy mi felé halad a világ. Semmi értelme könyvelőnek tanulni, semmi értelme nincs pénzt és időt pazarolni arra, amit 1-2 éven belül megcsinál majd az AI.
Azok akik ezt nem látják hatalmasat fognak koppanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!