Tudnátok nekem segíteni az alábbi kérdésekben? Gazdaságinformatikusnak szeretnék továbbtanulni, így elsősorban gazdinfósok válasza segítene a legtöbbet. Szívesen fogadnám a válaszaitok, sokat segítene. Az alábbi kérdések érdekelnének:
Szerintetek mi az oka annak, hogy rengeteg a jelentkező a szakra, mégis rendszerint alacsony ponthatárral be lehet jutni?
Mennyire nehéz elvégezni a szakot, úgy, hogy nincsen előzetes infó tudásom, egyetemen erre figyelnek, hogy nagyjaból előről kezdjék a tananyagot, vagy van egy elvárt szint?
Milyen arányban van a lemorzsolódás?
Hogy néz ki egy tanterv, napi hány órád van, heti hány nap vannak óráid?
Otthon mennyit kell tanulni egy nap órákon kívűl, van-e arra idő, hogy esetleg mellette lehessen dolgozni?
Erős a matek ezen a szakon?
Sokan vannak ezen a szakon, mennyire barátságos a légkör, fiúk-lányok aránya hogy alakul?
Illetve az elhelyezkedés mennyire könnyű egyetem után?
Ha időt fordítatok rám, azt nagyon megköszönném, sokat segítenének!
Én az Óbudai Egyetem gazdinfójáról tudunk írni, de hátha valakinek hasznos:
1.Ezt nem tudom.
2.Nem szükséges előzetes infó tudás, én gimnáziumból jöttem, középszintű infó érettségivel.
3.A prog tárgyakon a legkönnyebb megcsúszni, amin a szak nagy része meg is csúszott nálunk. Van aki abbahagyta az egyetemet, de sokan küzdenek a proggal.
4.Nekem sikerült úgy összeállítani az órarendet, hogy mindig legyen 1 szabadnapom, de néhány félévben 2 is volt.
5.A KGK-s tárgyak annyira nem melósak, a NIK-esekre azért kell készülni.
6.Erős, a NIK-en vannak az órák.
7.Mi kb. 100-an kezdtünk, abból kb. 10-15 lány.
8.Hát attól függ milyen irányban helyezkednél el, én szoftverfejlesztő gyakornoki munkát találtam, 2-3 hónap keresés után.
Hátha valakinek még hasznos lesz az első kérdésre a válasz így később:
azért lehet alacsonyabb ponttal bejutni a jelentkezők számától függetlenül, mert jellemzően mindenki csak második vagy harmadik helyen jelöli meg, előrébb szokták a hallgatók a mérnökinformatikus szakokat jelölni, és bíznak benne, hogy ha nincs meg a mérnökinfó, akkor a gazdinfóval is tudnak majd programozónak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!